Keresés

A Marantz bemutatja a HD-DAC1 prémium fejhallgató erősítőt, DAC-ot

     A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, büszkén jelenti be az első fejhallgató erősítőjét integrált DAC-kal, a HD-DAC1-et. Ez az ultra-magas minőségű dedikált fejhallgató erősítő egyszerűen csodálatos hangot hoz létre, mivel az általa használt erősítő technológiát a Marantz high-end Premium 11-es sorozatból örökölte.

 

     A fejhallgatók mindig extra intenzitást adnak a zenének. Most a Marantz HD-DAC1-el ez az intenzitás új magasságokba repít. Nem meglepő, hogy ez a teljesen új termékkategória egy új dizájnban jelent meg, de mint mindig, most is a félreérthetetlen Marantz család külalakban - a megjelenése új, friss és különböző, de mindig Marantz.


     Mivel nincs interferencia a környezetből, a fejhallgatós zenehallgatás egyre inkább ajánlott módja a komoly audiofil zenekedvelők számára. Fejhallgatóval a zene sokkal személyesebb, intenzívebb, jobban fogyasztható. Ön a zene részévé válik - teljesen beleolvad. Mi több, olyan hangosan hallgathatja azt, ahogy csak tetszik. Azonban az egyes készülékek kimenetei - különös tekintettel a számítógépekre és a hordozható lejátszókra - egyszerűen nem képesek a megfelelő minőségben, optimálisan meghajtani a fejhallgatókat, hiszen csak egy gyenge minőségű beépített digitális analóg átalakítóval (DAC) rendelkeznek. Ezért a Marantz úgy döntött, hogy létrehoz egy új termék koncepciót: egy külön erősítőt a fejhallgatók számára. És mivel a Marantz-nál mindenki szenvedélyes zenerajongó, ugyanazt a technológiát használják itt is, amit kifejlesztettek a felső kategóriás Premium 11-es sorozathoz. Az eredmény? Egy hihetetlenül érzelm gazdag, nagy energiájú fejhallgató élmény, amely teljes magabiztossággal és hihetetlen pontossággal közvetíti a finom részleteket. A személyre szabott zenehallgatás most sokkal személyesebbé vált.
    

A HD-DAC1 olyan erőteljes, hogy meghajtja az audiofil, nagy impedanciájú fejhallgatókat is, akár 600 ohm-ig - teljes könnyedséggel. Mindez köszönhető a három szintű Gain vezérlésnek, a Marantz HDAM moduloknak, a nagy áramú audiofil DAC-nak (CS4398) és a Premium minőségű fix és változtatható RCA kimeneteknek. Olyan erőteljes, hogy nem csak a fejhallgatókat hajtja meg, hanem közvetlenül csatlakoztatni lehet az integrált Hi-Fi erősítőhöz, vagy egy pár aktív hangsugárzóhoz, illetve egy végerősítőhöz is. Emellett számos eszközhöz is csatlakoztatható. Az optikai és
koaxiális digitális bemenet, valamint egy USB-B port lehetővé teszi, hogy zenét közvetlenül egy PC-ről, vagy Mac-ről streameljük. Az iDevice-ok is csatlakoztathatóak az előlapi USB-porton keresztül. Egyéb kapcsolatokhoz tartalmaz egy analóg bemenetet is.

     Az USB-B aszinkron módban működik, így nem csak a 192 kHz/24 bit nagy felbontású audio formátumot, hanem a DSD 2.8MHz és 5.6MHz formátumokat is támogatja a maximális minőség érdekében, ami a legközvetlenebb módja annak, hogy élvezhesse a kiváló hangminőséget. Amikor egy számítógéphez van csatlakoztatva, akkor a minőség megőrzése érdekében egy kiépített kiterjesztett szigetelés található az USB-B bemenet körül, hogy megszüntesse az esélyét is a magas frekvenciájú zajnak, amit a számítógép generál, ha csatlakozik a HD-DAC1-hez.
Emellett az extrém pontosság érdekében tartalmaz egy jitter eltávolítót és Dual Clock-ot is. Kétségtelen, hogy a HDDAC1 egy ünnep a fülnek. Emellett jól is néz ki. Megjeleníti többek között a hangerőt, a bemenetet, a felbontást is, amely látható az elegáns Marantz Porthole kijelzőn. A szilárd alumínium előlapot a kétrétegű fenéklemez és retro stílusú, fából készült oldalsó panelek támogatják. Tiszta mestermunka. A Marantz HD-DAC1 fekete és ezüst-arany színekben lesz elérhető 2014 októbere után.

HD-DAC1 fejhallgató erősítő DAC-móddal – Fontosabb jellemzők
• Kiváló minőségű fejhallgató erősítő DAC üzemmóddal
• 2 db optikai, koaxiális és USB-B típusú digitális bemenet, 192 kHz/24bit
• Natív DSD2.8 és 5.6 támogatás
• Aszinkron üzemmód
• Kiváló minőségű D/A konverter CS4398
• Jitter eltávolító
• Kettős Óra
• Zajkiszűrés az összes digitális bemenetre (USB-A, optikai, koaxiális)
• HDAM és HDAM-SA2
• Gain vezérlés a fejhallgatók széles körű támogatásához
• Fix és változtatható RCA kimenet
• iDevice kompatibilis elülső USB bemenet
• Aranyozott fix és változtatható szintű RCA kimeneti csatlakozók
• Kapható fekete és ezüst-arany színekben

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.