Keresés

Új Denon AVR-X5200W és AVR-X4100W úttörő Dolby Atmos technológiával

A Denon bemutatja AVR-X5200W és AVR-X4100W prémium Network AV receivereit az úttörő Dolby Atmos technológiával.

 

     A Denon, mint a kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója nagy örömmel mutatja be két új X-sorozatú hálózati AV receiverét. A tavalyi nagysikerű X-sorozat alapjaira épülve az AVR-X5200W és az AVR-X4100W még több kiemelkedő funkciót nyújt és biztosítja a legjobb Denon hangminőséget a legigényesebb házimozi rajongók számára. Figyelemre méltó, hogy mindkét modell rendelkezik az úttörő Dolby Atmos technológiával, amely eddig még soha nem hallott, lenyűgöző, többdimenziós hangot biztosít.

     Az új AVR-X4100W csatornánként 200 watt-os erősítőt tartalmaz a lenyűgöző mozi hang és a részletgazdag zenelejátszás érdekében. A fejlett audio rész tartalmazza a legnagyobb felbontású hangdekódereket, mint a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio, valamint a DTS Neo:X, Audyssey DSX és a Dolby Pro Logic IIz dekódereket a még realisztikusabb térhatású élmény eléréséhez - a további magasság, vagy szélesség hangsugárzók alkalmazásával.

     A kifinomult audio hangzás érdekében az AVR-X4100W funkciói között megtaláljuk a Denon saját DDSC-HD áramköreit a híres AL24 Processing Plus-t és ezen kívül a Denon Link HD csatlakozást a torzításmentes átvitelhez, amit a támogatott Denon Blu-ray lejátszókkal együtt használhatunk. Az igényes felhasználók értékelik azt a tényt, hogy az új receiver a legfejlettebb Audyssey csomagot, az Audyssey MultEQ XT 32 (Pro ready) szoba kalibrációt kapta a Sub EQ HT és LFC funkciókkal.


     A Denon büszke arra, hogy az elsők között dobja piacra a legújabb dekódolási technológiával, a Dolby Atmos-szal rendelkező AV receiverét. A Dolby Atmos által a hang életre kel minden irányból, beleértve a fentől jövő hangokat is - így hozza létre valós három dimenziós hangzást. Köszönhetően a négy DSP-nek (Digital Sound Processing) az AVR-X4100W képes kezelni akár 9 csatornás Audyssey kalibrált Dolby Atmos kiépítést is. Egy kétcsatornás sztereó végerősítő hozzáadásával a Dolby Atmos élmény kiterjeszthető az 5.1.4 vagy 7.1.2 konfigurációk alkalmazásával. Az 5.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 5.1 hangsugárzó elrendezés, melyet kiegészít a 4 felső, vagy Dolby Atmos kompatibilis hangszóró. A 7.1.2 konfiguráció alapja a 7.1 hangsugárzó elrendezés 2 felső, vagy a Dolby Atmoskompatibilis hangszóróval.


      Miközben a híres Denon hangminőség mellett rendelkezésre állnak az egyedülálló hang-feldolgozási technológiák is, az idei új X-sorozatú AVR-ek emellett eddig soha nem látott csatlakozási lehetőségeket is kínálnak. Figyelemre méltó, hogy a beépített Wi-Fi-nek köszönhetően könnyen csatlakozhat az otthoni hálózathoz és egy gombnyomásra Bluetooth kapcsolatot is létesíthet a mobil eszközökkel. A csatlakozás után az AVR-X4100W megnyitja a nappaliját a korlátlan zenei forrásokhoz és a lejátszási opciókhoz. A felhasználók kényelmesen streamelhetik saját zenéiket az Apple iDevice-okról az AirPlay segítségével, illetve hozzáférhetnek a DLNA kompatibilis eszközökön - mint például a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközökön (NAS) - keresztül a zenei könyvtárukhoz. Sőt, akár választhatnak több ezer internetes rádióállomás közül és élvezhetik a zenét a Spotify-on keresztül a legújabb Spotify Connect rendszer segítségével (amennyiben rendelkezésre áll; előfizetés szükséges).

     A teljes kényelem érdekében a front USB port csatlakozást biztosít az USB tárolóeszközök számára, illetve az iDevice-okról lehetséges a lejátszás és azok töltése is egyszerre. Annak érdekében, hogy kézben tartsuk az irányítást az összes szolgáltatáson, az ingyenesen elérhető Denon Remote App letölthető az iOS és az Android készülékekre. A továbbfejlesztett Setup Assistant és a fejlett grafikus felhasználói felület nagyon kényelmes beállítást és kezelést biztosít, még a kezdők számára is. Az összesen 8 HDMI bemenetével és 3 HDMI kimenetével az AVR-X4100W készen áll arra, hogy átvegye a teljes irányítást az összes digitális eszközön, mint például a Bluray lejátszón, médialejátszón, vagy videokamerán.

     Az AVR-X4100W fejlett video processzora kezeli a jövőbeli 4K Ultra HD 50/60 Hz-es teljes felbontású tartalmakat, valamint jellemzi még a 04:04:04 Pure Color 4K sub-sampling jeltovábbítás is: mindkét funkció a legújabb HDMI specifikáció szerint. Megvan az a képessége is, hogy felkonvertálja és átkódolja a normál felbontású és a nagy felbontású video forrásokat akár 4k Ultra HD 50/60 Hz felbontásra, a tökéletes vizuális élmény érdekében.

     Az AVR-X4100W fejlett multi-zóna funkciói, előerősítő kimenete és az egyéni telepítési lehetőségei által válik az egész ház szórakoztató központjává. Ugyanakkor a Denon kifejlesztett egy új Eco üzemmódot, melyet egy egyedülálló energiafogyasztás kezelés jellemez. Így folytatva a cég zöld környezetvédelmi politikáját anélkül, hogy az a teljesítmény és hangminőség rovására menjen.


AVR-X5200W: az igazi zászlóshajó modell 9 csatornás mono erősítő tervezéssel

     Bemutatjuk a nagy halat a Denon vadonatúj X-sorozatából: az AVR-X5200W ugyanazokkal a funkciókal érkezik, mint az AVR-X4100W, de ezen felül különleges technológiákat is tartalmaz. Erőteljes 9-csatornás erősítője 205 wattos csatornánként. A diszkrét monolitikus erősítő tervezés az egyedi DHCT-vel (Denon Erősáramú tranzisztorok) megtölti a házimozit elképesztő tisztasággal, erővel, részletgazdagsággal, és mélységgel. Továbbá támogatja az olyan hangsugárzó kiépítéseket is, melyek túlmutatnak a 9 végerősítő fokozaton, köszönhetően a 11.2 csatornás jelfeldolgozó képességnek.

     Az AVR-X5200W támogatja a 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2, és még a teljes 11 csatornás Dolby Atmos beállítást is; kihasználva a 7.1.4 * vagy 9.1.2 * Dolby Atmos konfigurációkat (* további 2-csatornás végerősítő hozzáadásával). A 7.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 7.1 hangsugárzó elrendezés kiegészítve 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangszóróval. A 9.1.2 konfiguráció alapja a 9.1 hangsugárzó elrendezés 2 felső hangszóróval. Ez nem más, mint a csatlakoztathatóság, a sokoldalúság és a teljesítmény kiterjesztése egészen a végletekig. Mindkét új modell egy újabb előrelépés a nagysikerű Denon X-sorozatban, amely a tökéletes válasz a mai egyéni szórakoztatásra és kapcsolódási igényekre - minden árponton.

Mindkét modell fekete, vagy prémium ezüst színekben lesz elérhető a Denon márkakereskedésekben idén októbertől.

Denon AVR-X4100W 7.2 csatornás Network AV Receiver - Fontosabb jellemzők:


• 200 W x 7 csatornás minőségi diszkrét erősítő az erőteljes és részletgazdag
hangzásért
• DDSC-HD AL24 Processing, Denon link HD
• Beépített WiFi kettős antennával, beépített Bluetooth
• A legújabb HDMI szabvány: 4K Ultra HD 50/60 Hz Pass-through és 04:04:04
szín felbontás
• Fejlett Video Feldolgozás, felskálázás 1080p-ig és 4K Ultra HD 50/60Hz-re
• 8 HDMI bemenet (beleértve 1 előlapi), 3 HDMI kimenet (2 fő + zóna)
• Dolby Atmos (5.1.2, 5.1.4 * 7.1.2 * konfiguráció)
• Audyssey DSX és DTS Neo: X 9.1 csatornás jelfeldolgozás
• A streaming formátumok széles támogatása, beleértve a DSD és AIFF
streaming-et is
• AirPlay és DLNA zenei streaming; Spotify Connect
• Fejlett ECO mód ki / be / automatikus beállítás
• Audyssey MultEQ XT32 / Sub EQ HT / LFC (Pro ready)
• Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ
• RS232 vezérlés
• Phono bemenet
• 3 forrás, 3 zóna; 9.2 csatornás jelfeldolgozás és 13.2 csatornás pre-out
• Továbbfejlesztett Setup Assistant (Beállítási Asszisztens) és grafikus
felhasználói felület (GUI hibrid, 9 nyelven)
• Kapható fekete és prémium ezüst színekben

Denon AVR-X5200W 9.2 csatornás Network AV Receiver – További jellemzők:


• 205W x 9 csatornás minőségi diszkrét erősítő az erőteljes és részletgazdag
hangzásért
• Mono kivitelű erősítő kialakítás, Denon egyedi tranzisztorok
• Dolby Atmos (5.1.2, 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4 * 9.1.2 * konfiguráció)
• Audyssey DSX és DTS Neo: X 11.1 csatornás jelfeldolgozás
• 11.2 csatornás feldolgozás és 13.2 csatornás pre-out; aranyozott csatlakozók

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft.

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.