Keresés

Új Marantz SR5009 Wi-Fi-vel és Bluetooth-al

A Marantz megújítja a magasan elismert hálózati AV receiver sorozatát az új SR5009-el mely rendelkezik beépített Wi-Fi-vel és Bluetooth-al.

 

     A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte elismert és vezető cége bemutatja új és kiforrott hálózati AV rádióerősítőjét a házimozi rajongók számára amelyet már a beépített Wi-Fi és a Bluetooth is jellemez. A nagysikerű elődje alapjain nyugszik, de az új SR5009 számos további okos funkcióval is rendelkezik és a híres audio minőség ismét finomítva lett a valódi Marantz élmény érdekében.

     Az SR5009 a legfejlettebb hálózati képességekkel rendelkezik, így szinte korlátlanul megnyílnak előttünk a források a zenei tartalmakhoz. Ez a készülék teljes audio streaming képességeket kínál köszönhetően a beépített digitális médialejátszónak, amely képes dekódolni a PC-n, vagy külső tároló egységen tárolt zenei fájlokat és streamelni azokat a hálózaton keresztül. Szinte bármilyen fájlt le tud játszani, beleértve az MP3, WMA, FLAC HD, ALAC, WAV192/24 és AAC formátumokat is. A készülék jellemzői között megtalálható a hézagmentes lejátszás, valamint a DSD és AIFF támogatás az élő koncertek vagy klasszikus felvételek teljes élvezete érdekében. Az Apple AirPlay technológia mellett az SR5009 fel van készítve több ezer internetes rádióállomás elérésére, valamint az on-demand zenei streaming szolgáltatásra, a Spotify Connectre is. Ma már egyszerűen nem ismerünk határokat. A hálózati streaming lehetőségek mellett a Marantz híres hangminőségét is élvezhetjük, amit a diszkrét erősítő rész tesz lehetővé. Az SR5009 jellemzője egy 7 csatornás erősítő, amely kimagasló 180W-os, azonos teljesítményt biztosít csatornánként. A legutóbbi Current Feedback (áram visszacsatolás) topológia és a Marantz saját új HDAM áramkörei szintén központi szerepet kapnak, mivel ezek biztosítják az erőteljes és a részletgazdag hangzást. Így ez a receiver könnyedén kezeli a legmozgalmasabb akciófilm jeleneteket, valamint kiváló hangminőségben adja vissza a zenét. Ezen felül az SR5009-et könnyen beállíthatja multiroom zenehallgatáshoz, ha ráköt egy második pár hangfalat az erősítő két hangfal kimenetére. Így lehetővé válik, hogy hallgassa az 5.1 csatornás surround hangzást a fő szobában, míg mások élvezhetik egy más forrás sztereó hangját a másik szobában.

     Az SR5009 nem kevesebb, mint nyolc HDMI bemenettel rendelkezik, amelyek közül az egyik az előlapon található és emellett van rajta két kimenet is így azonnal készen áll a 3D-re és még a 4K 50/60Hz UHD felbontásra is. Sőt, a receiver rendelkezik kiváló minőségű video jelfeldolgozási technológiával, így felkonvertálja a szabványos video jeleket nagy felbontású video jellé - Full HD 1080p-re, sőt 4k 24/25/30 Hz-re - így válik az SR5009 a tökéletes jövőbiztos készülékké. Mint számos idei modell, az SR5009 is tartalmazza a legújabb Marantz intelligens ECO üzemmódot, amely jelentősen csökkenti az energiafogyasztást. Ha a receivert csak a háttérben hallgatjuk, vagy alacsonyabb hangerőszinten használjuk, akkor az ECO mód nem gyakorol negatív hatásokat a hangminőségre.

     Ha hangosabban szeretné nézni a filmeket, vagy hallgatni a kedvenc zenéit, akkor ahoz nagyobb teljesítmény szükséges és az SR5009 automatikusan "teljes teljesítmény" üzemmódra kapcsol. Az intelligens ECO módban három beállítás lehetséges: Auto, Be- és Kikapcsolt üzemmód. Végezetül, az SR5009 egy sor kényelmi funkcióval is rendelkezik, mint például: a Setup Assistant, az Audyssey MultiEQ XT automatikus kalibrálás és a Dynamic Volume Control; négy intelligens Select gomb, Multi-Room a több forrásból történő rugalmas lejátszáshoz; és a "video-off" mód annak érdekében, hogy élvezhesse a zenét és a filmeket igazi dinamikus Marantz stílusban. Mindezt kiegészíti a speciálisan okostelefonokhoz és tabletekhez kifejlesztett Marantz Remote App távvezérlő alkalmazás. Mindezek által testesíti meg az SR5009 a stílust, az erőt és az egyszerű kezelhetőséget.

Az SR5009 fekete és ezüst-arany színekben lesz elérhető a Marantz márkakereskedésekben 2014 augusztusától.

SR5009 Network AV Receiver – Fontosabb jellemzők
• Beépített Wi-Fi és Bluetooth
• Current Feedback topológia és új Marantz HDAM
• FM/AM tuner
• Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio
• 7 csatornás diszkrét erősítő, 180 W csatornánként
• Audyssey MultEQ XT szoba akusztika kalibrálás
• A legújabb HDMI verzió, 4K 50/60Hz 4:4:4 felbontás
• 7 +1 előlapi HDMI bemenet / 2 kimenet (4k 50/60Hz, 3D, ARC, Deep Color)
• USB port
• HDMI skálázás 1080p, 4k 24/25/30 Hz
• MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF
• HD Audio streaming: FLAC 192/24, DSD, ALAC
• Hézagmentes lejátszás
• Spotify Connect* (* ahol elérhető), Flickr, Internet Radio támogatás
• Setup Assistant és fejlett GUI
• 4 Intelligens Select gomb előre beállított hallgatási módokhoz
• 7.2 csatornás előerősítő kimenet, RS232
• Marantz Remote App iOS és Android készülékekhez
• ECO üzemmód

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft.

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.