Keresés

Marantz - Alapból jót. PM5005, CD5005 bemutató

A Marantz bemutatja új PM5005 és CD5005 Hi-Fi komponenseit - bevezető a high-end audio ízlésvilágba, alap árkategóriában.

 

     A Marantz küldetése, hogy a lehető leghitelesebben közvetítse a zenészek valódi érzelmeit a zenéjük reprodukálása közben úgy, ahogy azt eredetileg eljátszották. Folytatva ezt a hagyományt, a cég most felfrissítette sztereó választékát a belépő Hi-Fi modelljeivel, az árérzékeny zenekedvelők számára.


     Az új belépő szintű PM5005 integrált erősítő megszegi az összes szabályt. Ez azért van, mert ez az első olyan készülék
az árkategóriájában, amely rendelkezik a Current Feedback áramköri tervezéssel - ez a tulajdonság eddig csak a drágább modellek kiváltsága volt. Ez a technológia rendkívül gyors és pontos jelkezelést eredményez, amit a tökéletesen kiegyensúlyozott sztereó hang reprodukció, valamint egy nagyon nyitott és precíz térleképzés jellemez. Ezt tovább fokozzák a teljesítmény-optimalizált diszkrét audio áramkörök és a finomhangolt alkatrészek is. Ezen kívül, az idei modell egy kicsit elegánsabb, mint az előd PM5004, köszönhetően az új, elegáns gomb dizájnnak. Ráadásul mindezt kiegészíti az új távvezérlő valamint az alacsony fogyasztású készenléti és automatikus készenléti üzemmód.

     De ne feledkezzünk meg arról, hogy ez egy erősítő: a PM5005 csatornánként 55W teljesítményt kínál 4 ohm-on, emellett a fém alváz és az első fém panel biztosítja a nagyon merev és szilárd alapokat. Fel van szerelve egy MM Phono bemenettel, valamint a Source Direct funkcióval is - ami biztosítja a legrövidebb jelutakat. Kétségtelen, hogy a PM5005 jelentősen magasabbra emelte a mércét az úgynevezett belépő szintű erősítők kategóriájában.

     Az új CD5005 magában rejt mindent, amit az elődje nyújtott, beleértve a Marantz-saját HDAM-SA2 áramköreit, de ebben az évben rendelkezik egy továbbfejlesztett DAC-kal, a CS4398-al és az új CD mechanikával - mindkettőt a nagyobbik testvérétől, a CD6005-től örökölte. Ahogy az elvárható, lejátsza a CD, CD-R és CD-RW lemezeket, valamint az MP3 és WMA fájlokat. A hangtuning érdekében testre szabott alkatrészeket kapott a készülék és emellett egy extra megbízható CD mechanikát építettek bele.

     Az Audio EX (clusive) üzemmód tovább növeli a hangminőséget az olyan funkciók kikapcsolásával, mint például a digitális kimenet és a pitch control - amennyiben azokat nem használjuk. A véletlenszerű lejátszás funkcióval kapunk egy lehetőséget, hogy a zenéinket egy új módon is felfedezhessük. Szintén újdonság az idei évre a továbbfejlesztett távirányító, valamint az alacsony fogyasztású készenléti és az automatikus készenléti mód. Ezen felül kiváló minőségű, aranyozott analóg kimenet garantálja a legjobb kapcsolatot, míg a jól definiált fejhallgató kimenet és egy könnyen olvasható kijelző teszi teljessé ezt a kiváló lejátszót.

Mindkét készülék fekete és ezüst-arany színekben lesz elérhető 2014 júliusától a Marantz márkakereskedésekben.

PM5005 Integrált sztereó erősítő - fontosabb jellemzők:
• Integrált Current Feedback erősítő 2x 55 W / 4 ohm RMS
• Válogatott, magas minőségű audio alkatrészek
• Aranyozott bemenetek / kimenetek, beleértve a Phono (MM) bemenetet is
• Marantz saját HDAM-SA3 áramkörök
• Kiváló minőségű hangsugárzó csatlakozók (A/B, kapcsolható)
• Rendszer távvezérlő az erősítő, a CD-lejátszó és a hálózati lejátszó vezérléséhez

CD5005 CD Lejátszó - fontosabb jellemzők:
• CD, CD-R/RW lejátszás
• Támogatás: WAV, MP3, WMA fájlok lejátszása
• Magas minőségű 192kHz/24bit D/A konvertálás (CS4398) és pontos rendszer clock
• HDAM-SA2 áramkör a magas audio minőség érdekében
• Digitális optikai és koax kimenetek
• Teljesen diszkrét fejhallgató erősítő
• Audio EX(clusive) Üzemmód

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft.

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.