Keresés

A Denon bemutatja az új Dolby Atmos hangzással rendelkező AV Receivereit

A Denon is nyit a Dolby Atmos térhangzás irányába, igaz, egyelőre csupán két felső kategóriás modellel.

     

     A Denon, mint a prémium home és personal audio termékek egyik vezető gyártója a mai napon bejelentette, hogy a legújabb AV Receivereit a lenyűgöző, többdimenziós Dolby Atmos technológiával dobja piacra. Várhatóan szeptembertől lesznek kaphatóak az új modellek, az AVR-X4100W és az AVR-X5200W. Ezek lesznek az első Denon AVR modellek, melyek rendelkeznek már a Dolby Atmos-szal.
A Dolby Atmos-szal a hang életre kel minden irányból, emellett a házimozi megtelik elképesztő tisztasággal, erővel, részlettel, és mélységgel.

"Ez egy olyan végrendelet, ahol az egyedülálló Dolby Atmos elhozza mindazt, amit a
világ néhány vezető filmese már elfogadott úgy, mint a mesemondó eszközt,"


mondta Yoshinori Yamada, a Denon audio és video termékek Global Business csoportvezetője. "Itt minden részlet életre kel és a közönség úgy érzi, mintha az akciófilm közepén lenne. Ez az élmény nem hasonlítható a mai házimozihoz." Flexibilis hangsugárzó konfigurációk Az összes Dolby Atmos kompatibilis Denon receiver rendelkezik azzal a jelfeldolgozási teljesítménnyel, amely futtatni képes az Audyssey MultEQ XT32 kalibrációt, a 9 csatornás Dolby Atmos elrendezés esetén az 5.1.4, vagy a 7.1.2 hangfal konfigurációkkal - melyeket mennyezeti, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzókkal építenek ki. A 5.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 5.1 hangszóró elrendezés, ezt egészíti ki a 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzó. A 7.1.2 konfiguráció alapja a 7.1 hangszóró elrendezés 2 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzókkal.
Az AVR-X5200W jelfeldolgozó képessége támogatja a teljes 11 csatornás Dolby Atmos beállítást; kihasználva a 7.1.4 Dolby Atmos konfigurációk előnyeit. A 7.1.4 hangsugárzó-konfiguráció alapja a hagyományos 7.1 hangszóró elrendezés, melyet kiegészít a 4 felső, vagy Dolby Atmos-kompatibilis hangsugárzó.

A Dolby Atmos-ról:
A Dolby Atmos® lenyűgöző, többdimenziós hangot biztosít, amely bizonyos hangokat bárhol elhelyez és mozgat a szobában, beleértve azt az általános funkciót, hogy a szórakozást élőben és az egész közönséget körbevéve biztosítja. A mozitermekben való bevezetése, 2012 óta a Dolby Atmos-t már felkarolták a nagy hollywoodi stúdiók, többek között hét Oscar® díjas rendező és 16 Oscar-díjas hangmérnök is. Még ebben az évben a házimozi rajongók élvezhetik a Dolby Atmos-t a saját otthoni mozirendszerükben.

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft.

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.