Keresés

Az Onkyo bejelentette a 2014-es évjáratú új AV rádióerősítő-családja első két modelljét

     Az új AV rádióerősítő család első két tagja, a TX-NR535 és a TX-NR636 a 4K/60 Hz-es Ultra-HD videó* képfeldolgozásnak és a 4K/60 Hz-es jeltovábbítást is támogató új HDMI csatlakozónak, a 21:9-es kép oldalarány, az új nagyfelbontású audió formátumok támogatásának, továbbá a sokféle digitális adatfolyam kezelési támogatásnak köszönhetően a házi szórakoztatóközpont ideális magja lehet.

 

 

Onkyo TX-NR535

 

Onkyo TX-NR535

    Gröbenzell, 2014. március 17: Két új modellel bővült az ONKYO AV házimozi rádió-erősítő termékválasztéka. Az 5.2 TX-NR535 a 4K/60 Hz jelátvitelt támogató új szabványú HDMI csatolóval, a készülékbe épített WLAN és Bluetooth csatolóval, valamint a nagyfelbontású audió formátumok teljes körű támogatásával új referenciát teremt a belépő szintű készülékek kategóriájában. A 7.2 csatornás TX-NR636 a legújabb DRM másolásvédelmi rendszer, a HDCP 2.2 támogatásával még egy lépéssel tovább megy.

Onkyo TX-NR636

 

4K/60 Hz-es HDMI és HDCP 2.2  premier 

     A szórakoztatóelektronika területén az ONKYO az első gyártó, aki 4K/60Hz-es kép-feldolgozó képességgel vértezett fel egy AV rádióerősítőt és ezzel megteremtette a lehetőséget, hogy tökéletesen szaggatásmentesen, másodpercenként 60 képváltással lehessen megjeleníteni az Ultra HD felbontású videó tartalmakat. Jó hírrel szolgálhatunk a számítógépes játékok szerelmeseinek is, akik a 4K/60 Hz-es kalandjátékaikhoz most már az élményt még tovább fokozó tökéletes térhangzást is élvezhetnek. A készülék egyben ideális belépési lehetőséget jelent azoknak a házimozi szerelmeseknek is a 4K világába, akiknek még nem alkalmas a megjelenítő eszközük az Ultra HD tartalmak megjelenítésére.

Onkyo TX-NR636
 

     De ezzel még nincs vége a világelsőségnek: A TX-NR636 az első HDCP 2.2 kompatibilis AV rádióerősítő a piacon. Ez az új DRM másolásvédelmi szabvány elsősorban a jövőben lesz fontos a nagy felbontású, 4K filmek, a 4K felbontású digitális tartalmak hálózatokon keresztüli továbbítása és a (földfelszíni, illetve műholdas) UHD adások során. A nem HDCP 2.2 kompatibilis AV rádióerősítők a jövőben vagy egyáltalán nem is fogják tudni az ilyen tartalmakat lejátszani, vagy normál felbontásra visszaalakítva jelenítik majd meg azokat. Éppen ezért az igazán igényes megjelenítést kereső házimozi szerelmesek számára már ma fontos és elkerülhetetlen előfeltétel a HDCP 2.2 szabvány támogatása.

Erőteljes, dinamikus hangzás 

A TX-NR535 és a TX-NR636 készülékeket a gyártó az erős áramszintek kezelésére készítette fel. Ennek megfelelően a készülékek tápegysége mindig, minden helyzetben és gyorsan képes nagy áramokat biztosítani, amivel könnyedén egyenlíti ki a „problémásabb” hangsugárzók alacsony impedanciája miatti tápáram igényszint növekedéseket, de ezek a készülékek a hirtelen nagy dinamikacsúcsok megszólaltatásánál sem jönnek zavarba.

Onkyo TX-NR636


     Mindkét modellben nagy tömegű, az adott készülék igényeihez szabott transzformátort, szokatlanul nagy puffer kondenzátorokat és diszkrét felépítésű, torzításmentes erősítő áramköröket találunk. A készülékek a DTS-HD Master Audio™ és a Dolby® TrueHD hangsávokat is a teljes termet kitöltő, briliáns hangzással tudják megszólaltatni. A TX-NR636 erősítő egységének lelke egy háromfokozatú invertált Darlington-kapcsolás, amely a front- és a centercsatornákat szolgálja ki.

535-636 távirányító
 
Összetéveszthetetlenül Onkyo, akár a TX-NR535, akár a TX-NR636 készüléket nézzük: Tiszta, erőteljes hangzás, pontosan definiált közepekkel és gyors, dögös mélyekkel – mindez a hangtechnikai laboratóriumban kínos pontossággal elvégzett fejlesztési munka eredménye.

A nagyfelbontású audió fájlok megszólaltatására születtek 

     Az akusztikai részletek hiteles tolmácsolása iránti ilyen fokú elkötelezettség mellett nem csoda, hogy az ONKYO a nagyfelbontású zenei felvételek tökéletes hangzásminőségben való megszólaltatásának is nagy figyelmet szentel. Nem véletlen tehát, hogy mindkét új rádióerősítő modell szinte mindegyik nagyfelbontású formátumot, többek között az 5,6 MHz-es DSD, a Dolby® TrueHD, a 192 kHz-es/24 bites FLAC és a WAV, valamint az akár 96 kHz-es és 24 bites mélységű ALAC fájlokat is magas hangzáshűséggel játssza le. Az okostelefonokon, vagy a táblagépeken tárolt digitális zenei feltételeket vezeték nélkül, a WLAN csatolón keresztül töltheti át a házimozi rendszerébe. A díjmentesen letölthető Onkyo Remote App 2 alkalmazás és a DLNA® támogatás révén a készülék gyorsan megleli a hálózaton a nagyfelbontású fájlokat és áttölti azokat a memóriájába – de ugyanilyen egyszerűen hívhatja le a kedvenc felvételeit a Spotify, Deezer, AUPEO! és a TuneIn on-line zenetárakból is. Még ebben az évben, egy működtető program frissítéssel a Spotify Connect szolgáltatás is elérhetővé válik. A Spotify Connect szolgáltatás révén a Spotify App alkalmazás segítségével a rendszer előfizetői közvetlenül tölthetik majd át a meghallgatni kívánt felvételeket a rádióerősítőre a Spotify zeneboltból.

Onkyo TX-NR535

      A kábelmentes zenehallgatás még kényelmesebbé és élvezetesebbé tétele érdekében a gyártó mindkét modellt Bluetooth csatolóval is ellátta. Az ONKYO Advanced Music Optimizer DSP (továbbfejlesztett zeneoptimalizáló digitális jelfeldolgozó elektronika) áramköre segítségével a tömörített digitális zenei állományok is érezhetően jobb minőségben szólalnak meg az új rádióerősítőkön.
 
A TX-NR636 esetében az audió számítástechnikai teljesítmény javítása érdekében két 32 bites jelfeldolgozó egységet találunk a készülékben, segítségével gyorsabban és gond nélkül dekódolhatóak az olyan nagyfelbontású digitális audió formátumok, mint például a Dolby® True HD, DTS-HD Master Audio™ és az 5,6 MHz-es DSD.

A zeneszeretők minden korosztálya egyszerűen tudja kezelni 

Miért legyen bonyolult egy készülék kezelése, ha egyszerű is lehetne: Az új rádió-erősítő generáció az első bekapcsolástól kezdve a napi használaton át egyszerűen és hatékonyan kezelhető. Az ONKYO saját fejlesztésű AccuEQ beállító rendszere az adott terem akusztikai adottságainak és a csatlakoztatott eszközök képességeinek megfelelően állítja be a rendszer legfontosabb paramétereit és gondoskodik a lehető legélvezetesebb térhangzás-élményről az otthonában.


A csatlakoztatott megjelenítő eszköz képernyőjén a futó műsorra úsztatva megjelenő menüknek és üzeneteknek köszönhetően gyorsan és hatékonyan végezhetőek el a beállítások, anélkül, hogy közben megszakadna a lejátszás. A fontosabb vezérlési funkciók, a hibrid készenléti üzemmódra váltást is beleértve a távolról indítható alkalmazásból is vezérelhetőek.

Számos praktikus szolgáltatással és csatlakozó aljzattal teletömve 

A TX-NR636-os készülék hátlapján hat HDMI bemenetet, az előlapon egy HDMI/MHL™ bemenetet és a hátlapon két HDMI kimenetet találunk, ennél többre aligha lehet szükség. A készülék közvetlenül tudja fogadni az MM hangszedők jeleit, így lemezjátszó is csatlakoztatható hozzá, a 2. helyiség hangosításáról pedig külön erősítő csatorna gondoskodik. Az erősítő csatornák szabadon hozzárendelhetőek, így például a hátsó térhangsugárzók helyett a két felszabaduló erősítő csatornával kettős erősítéssel hajthatóak meg a frontsugárzók.
 
A készülékbe egy Dolby® Pro Logic ® IIz 7.1 csatornás formátumra felkeverő elektronikát és egy Qdeo™ felskálázó egységet is épített a gyártó – ez utóbbi az alacsonyabb felbontású (például a régebbi játékkonzolokról, vagy DVD lejátszókról érkező) forrásjeleket 1080p/4K értékre tudja felskálázni.
 
A TX-NR535 hátlapján hat 4K/60Hz jeleket is fogadni tudó HDMI bemenetet és egy kimenetet találunk, így megfelelő képességű megjelenítő eszközt használva a ma elérhető legnagyobb felbontásban élvezhetjük a műsort.
 
Mindkét rádióerősítőn USB bemenetet is találunk, amelyen keresztül a memória-kártyákon és USB kulcsokon tárolt veszteségmentesen tömörített audió fájlok is lejátszhatóak.

Már a belépő szinten is jövőbe mutató kiépítettség 

HiFi-veteránként az Onkyo a készülékek kiépítettsége és hangzásminősége tekintetében is magasra tette a mércét: Az új rádióerősítő modellek már ma a jövő technológiáját ötvözik valódi magas hangzáshűségű, természetes hangzással, mindezt pedig kényelmesen kezelhető gépbe csomagolva kínálják – ráadásul megfizethető áron.
 
* A TX-NR636 esetében a hátlapi 1-4 HDMI bemenetek, az előlapi HDMI bemenet és a két HDMI kimenet támogatja a 4K/60 Hz szabványt. HDCP 2.2 támogatás a HDMI 3 és a Main Out fő HDMI kimenet esetében biztosított.

Az erősítők ezüst, és fekete színben vásárolhatók meg.

A TX-NR535-ös listaára: 144990Ft

A TX-NR636-os listaára: 189990Ft

Természetesen ezek az árak várhatóan az őszi szezon kezdetére némileg barátságosabbá válnak.

Magyarországi forgalmazó:

A.I.D.A. Audió Kft.
2040 Budaörs, Gyár u. 2.

(Szent-Györgyi Albert 119.)

Telefon: (06-1) 248-2030
Fax: (06-23) 880-969

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.