Keresés

A Marantz kihangsúlyozza a zene iránti teljes elkötelezettségét

A Marantz kihangsúlyozza a zene iránti teljes elkötelezettségét az új PM8005 erősítővel és az SA8005 SACD lejátszó / USB-­‐DAC készülékével.

Eindhoven, 2013. december 6. – AMarantz, minta fejlett audio technológiák világszerte elismert és vezető cége, büszkén mutatja be két új sztereó csillagát: a PM8005 integrált sztereó erősítőt és az SA8005 Super Audio CD-­lejátszót. A Marantz mindkét készüléke hűen reprezentálja a cég legjobb szaktudását és mérnöki munkáját. A High-­End Premium szérián alapuló modellek biztosítják a legtisztább hangminőséget és zenei reprodukciót. A Marantz 60 éve fontos szerepet játszik abban, hogy hűen közvetíti a zenészek valódi érzelmeit, az általuk játszott zenét olyan hitelesen reprodukálja, amennyire az csak lehetséges. A Marantz továbbra is folytatja ezt a hagyományt, így folyamatosan frissíti a sztereó szériáit. Ez a küldetés bizonyítja a cég zene iránti teljes elkötelezettségét. Az eredmény egy teljesen fenséges sztereó páros, amely nem csak létrehoz egy látványos, kiegyensúlyozott, a legapróbb részletekig kifinomult audio minőséget, hanem magában foglal egy USB-­DAC-­‐ot is a funkciók rendkívüli sokoldalúsága érdekében.

A PM8005 teljesen diszkrét áram visszacsatolású integrált erősítő tökéletes azon audiofilek számára, akik egyaránt kiváló zenei minőséget és rugalmas működést szeretnének egy készüléktől. Erőteljes, 2x70W teljesítményt nyújt 8 ohm-­‐on, míg a szimmetrikus áramkörök biztosítják a tökéletes sztereó egyensúlyt. A teljesen egyedi hangzás biztosítása érdekében a Marantz mérnökök kialakították és optimalizálták a terhelhetőségi jellemzőket és átalakították a nagyméretű, duplán árnyékolt toroid transzformátor áramkört úgy, hogy optimalizálták a teljesítményt teljes sávszélességben. Az eredmény egy olyan áram visszacsatolású erősítő amely képes hatalmas energia tartalékokra úgy, hogy még a legigényesebb hangsugárzókat is tökéletes könnyedséggel meghajtja. Hogy ezen túlmenően is biztosítsa a legjobb hangminőséget, a PM8005 rendelkezik az áram visszacsatolásos HDAM áramkörökkel is, valamint a háromrétegű alsó lemez váz segít kiküszöbölni a vibrációkat is. A végerősítő Direct üzemmód lehetővé teszi a 2-­‐csatornás sztereó és a többcsatornás surround beállításokat is. Egyetlen gombnyomásra a PM8005 erősítőt használhatja egysurround hangrendszer első hangfalainak a meghajtására is. A PM8005 biztosítja a Source-­‐Direct módot a legtisztább audio jelekhez és emelett Phono MM áramkörrel is fel van szerelve, hogy élvezhesse a bakelit lemezeit is.

A Marantz tervező mérnökök minden lehetséges eredményt összegyűjtöttek, amit eddig elértek a Premium szériánál. A kimagasló sokoldalúság mellett ez a tudásanyag reinkarnálódott most a gyönyörű SA8005 sztereó SACD lejátszóban. Ez az új modell hűen reprodukálja a széles hangteret, mellőzve minden extra, vagy hiányzó információt, köszönhetően a gyorsabb, alacsony zajszintű és kisebb ellenállású szimmetrikus áramköröknek és a kiváló minőségű alkatrészeknek. A beolvasó mechanika gyakorlatilag megszünteti a rezonanciát, míg a csökkentett torzítási spektrum kihozza
a legjobb hangminőséget az SACD-­‐ből. Hasonlóan, mint a Premium SA-­‐14S1, az SA8005 is tartalmaz egy DAC-­módot. Rendelkezik optikai és koaxiális digitális bemenettel, valamint USB-­‐B emenettel is, ami közvetlen kapcsolatot biztosít a számítógéppel. Ez azt jelenti, hogy használhatja a lejátszó magas
minőségű DAC-­‐ját és a kiváló minőségű audio kimenetet a HDAM-­‐SA2 modulokkal. Ez az oka annak,
hogy ez az újonnan kifejlesztett lejátszó is magában foglalja a legújabb föld/jel leválasztó technológiát, amely gyakorlatilag megszünteti PC zajt. A lejátszó nemcsak PC hangkártyaként, hanem USB-­‐B portként is működik aszinkron módban. A maximalizált sokoldalúság és hangminőség érdekében nem csak a 192 kHz/24 bit-­‐es, hanem a DSD 2.8MHz és 5.6MHz formátumokat is támogatja. Mindezekhez a különböző forrásokhoz ugyanazt a kiváló audio jelfeldolgozást használja, így az összeszenét ugyanazzal az intenzítással, energiával és részletgazdagsággal játsza le-­bármilyen forrásról is legyen szó.

Az új PM8005 és SA8005 a hivatalos Marantz kiskereskedőknél fekete vagy ezüst-­‐arany színekben lesz elérhető 2014 januárjától.

A PM8005 integrált sztereó erősítő főbb jellemzői:
• 2x70Watt (8ohm)/2x100Watt(4ohm)
• Áram visszacsatolásos erősítő a kiváló minőségű hang érdekében
• Marantz saját HDAM® SA3 áramkörök
• Toroid transzformátor és a kiváló minőségű egyedi alkatrészek
• Három rétegű váz alaplap a vibrációk csökkentése érdekében
• Kiváló minőségű hangsugárzó csatlakozók (A/B kapcsolható)
• Pre-­‐Out és a Power Amp Direct mód a rendszer bővítéséhez
• Diszkrét bemeneti puffer áramkör
• Aranyozott bemenetek/kimenetek, beleértve a Phono (MM) bemenetet is
• Rendszer távvezérlő az erősítő és a CD-­‐lejátszó vezérléséhez

Az SA8005 Super Audio CD-­‐lejátszó USB-­‐DAC főbb jellemzői:
• SA-­‐CD/CD lejátszás, USB-­‐A és DAC-­‐Mode (USB-­‐B, optikai és koax bemenetek) a HD-­‐Audio-­‐hoz
• USB-­‐B port -­ aszinkron módban működik és képes kezelni a PCM-­‐et akár 192kHz/24bit-­‐ig, valamint DSD2.8 & 5.6Mhz közvetlen streaming
• Analóg audio áramkör ­‐ Marantz HDAM®-­‐SA2 a magas hangminőség érdekében
• Magas áramú audiofil DAC CS4398 és alacsony jitterű kettős rendszerű clock
• Toroid transzformátor és kiváló minőségű egyedi alkatrészek
• Dupla rétegű váz alaplap az extra stabilitás érdekében
• Fejhallgató erősítő HDAM-­‐SA2-­‐vel
• Rendszer távvezérlő az erősítő és a CD-­‐lejátszó vezérléséhez

Magyarországi forgalmazó:

Horn Distribution [HU] Kft.

1191 Budapest

Ady Endre ut 28

tel. +36 1 347 00 20
fax +36 1 347 00 21

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.