Keresés

Bemutatkozik a Marantz új SR8012 11.2 Házimozi erősítője

A Marantz új szabványokat állít fel zenére és filmre az új SR8012 zászlóshajó készülékével, a cég első 11.2 csatornás AV erősítőjével.

     Eindhoven, 2017. október 12. - A Marantz, mint a fejlett audio technológiák vezető cége, bemutatja új csúcsminőségű AV-Receiver modelljét, az SR8012-t. Az elismert Marantz receiver széria új szintre emelése és a legmodernebb audio és video formátumok, valamint a jövőbiztos videoformátumok érdekében az új modell fejlett lehetőségeket kínál, többek között a HEOS vezeték nélküli multiroom integrációt is. Mindez a legendás Marantz audio tervezéssel és mérnöki munkával van alátámasztva, az új modell pedig tovább növeli az audio teljesítményt a rézbevonatú alvázzal és a toroid transzformátorokkal, amelyek általában csak a cég csúcskategóriás sztereó komponenseiben találhatóak meg.

     A 11.2 csatornás tervezéssel az SR8012 azonos szimmetrikus monolitikus erősítő modulokat használ, amelyek 205W-ot szállítanak mind a 11 csatornához, így biztosítva a teljesítményt a hangsugárzók számára és a tökéletes csatorna-illesztést a valós integrált hangzás érdekében. Mindezt egy túlméretezett tápegység teszi lehetővé, amely biztosítja, hogy az SR8012-nek mindig sok tartaléka legyen a teljesítmény-igényes filmekhez is: egy árnyékolt egyedi kialakítású toroid transzformátort használ, és nagy áramfelvételű fő kondenzátorokat, melyek Marantz-specifikációk szerint készültek.  

     A receiver a teljes 7.1.4 csatornás, 3D-s hangzású hangrendszer kezelésére is képes, így ideális választás a Dolby Atmos, DTS:X és az Auro 3D hangsávok számára, rendkívül pontos, részletes és dinamikus hangzással. A nagy teljesítményű digitális jelfeldolgozásról nem kevesebb, mint négy SHARC DSP gondoskodik.

     És mivel Marantz készülékről van szó, az SR8012-t úgy tervezték, hogy a zenéről is megfelelően gondoskodjon: a hálózati zenelejátszás a HEOS vezeték nélküli multiroom-mal integrálható, mely lehetővé teszi, hogy a HEOS hangszórókkal együtt az egész ház hangrendszerének központjává váljon. A HEOS alkalmazással vezérelheti, hogy a saját hálózati könyvtárából, online streaming szolgáltatásokból és internetes rádiókból származó zenéket böngészhet és lejátszhat, valamint az SR8012 zenét is lejátszhat Bluetooth és AirPlay kompatibilis hordozható eszközökről, USB tárolókról és természetesen analóg és digitális forrásokból is.

SR8012: a legújabb formátumok - a jövőbiztos készülék

Amellett, hogy Dolby Atmos, a DTS:X és Auro 3D kompatibilis, az SR8012 minden aktuális és jövőbeli video formátumra fel van készítve. A nyolc HDMI bemenet és a három kimenet megfelel a legmodernebb HDMI és HDCP szabványoknak: 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color mintavételezés, High Dynamic Range (HDR), 21:9 video, 3D, BT. 2020 és Dolby Vision jeltovábbítás támogatással. Elő van készítve a 4K Ultra HD Blu-ray lejátszókra, set-top boxokra és más modern 4K Ultra HD forrásokra, míg a HLG (Hybrid Log Gamma) jeltovábbítás támogatja az eljövendő HDR műsorszórási tartalmakat, valamint az eARC (Enhanced Audio Return Channel) is támogatott egy jövőbeli firmware-frissítés által. Ráadásul az SR8012 a szabványos és nagy felbontású analóg és digitális videotartalmakat is felkonvertálja 4K Ultra HDre, új életet lehelve a régebbi műsorforrásokba.

Az audio rész hasonlóan fejlett, képes a 24 bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok, valamint a DSD 2.8MHz és 5.6MHz hangsávok dekódolására az előlapi USB porton és a hálózati forrásokon keresztül. Ez azt jelenti, hogy mindent, amit a hi-res audio kínálhat ön is megtapasztalhat a CD-n túli hangminőségben, emellett az SR8012 rendelkezik mind az Apple AirPlay, mind pedig a Bluetooth technológiával a hordozható eszközökről történő zenehallgatáshoz.

A magas felbontású lejátszási képességeinek maximális kihasználásáért illetve a filmek izgalmas, a hallgatót körülvevő  hangzásáért egy olyan audio szakasz felel, amely minden részletre kiterjedő szakértelemmel épült és kiemelt figyelmet kapott - amely már több mint 60 éve a Marantz termékek egyik legfontosabb jellemzője. Válogatott és testreszabott alkatrészeket használnak, beleértve az erősítő mechanikai egyensúlyának a középpontjába szerelt toroid transzformátort, a tápegységben használt nagy teljesítményű blokk kondenzátorokat és a híres Marantz Hyper-Dynamic Amplifier Modulokat (vagy HDAM-okat) a legérzékenyebb, finom és részletgazdag audio jelek kezeléséhez.A Marantz által Japánban gyártott SR8012 a cég Referencia sorozatú hi-fi modelljeiben található réz alaplapot használja, ami rendkívül merev konstrukciót biztosít a stabilitás és a merevség érdekében, így a rezgéseket távol tartják a hangkomponensektől a lehető legtisztább hang érdekében.

Az Audyssey MultEQ XT32, az LFC, a Sub EQ HT, a Dynamic Volume és a DynamicEQ egyszerűvé és rendkívül pontosvá teszik a beállításokat és a helyiségoptimalizációt. Valamint az SR8012 kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással is, amely lehetővé teszi a hang beállítások ellenőrzését és azok pontos személyre szabását, a szobában lévő problémák kiküszöbölését, vagy a hangzás személyes preferenciákhoz való igazítását. Az SR8012 rendelkezik Imaging Science Foundation tanúsítvánnyal, egy teljes körű videokalibrációs vezérlővel a fedélzeten (ISF technikus használatra), az ISF Day és az ISF Night üzemmóddal együtt, valamint alkalmas az otthoni automatizálási rendszerekbe való integrációra, 12V-os triggerekkel , RS232 vezérléssel és Crestron Connected kompatibilitással.

Rugalmasságának köszönhetően az SR8012 egyszerűen használható az előlapon lévő négy intelligens választógombnak és a távvezérlőnek köszönhetően: mindegyik tárolja a kívánt beállítást  a bemenetet, a hangerőt és az Audyssey konfigurációt - egy adott forráshoz. A legmodernebb Marantz Remote alkalmazással is működtethető, és energiatakarékos, intelligens ECO móddal rendelkezik, amely a jelszintnek megfelelően befolyásolja az energiafogyasztást a minőség feláldozása nélkül. A képernyőn megjelenő Eco Mode kijelzőn követhetjük az aktuális energiafogyasztást is.

A híres Marantz AV erősítők / receiverek történetében az SR8012 egy új fejezetet jelent, és egy új szabványt állít fel. Az új modell 2017 decemberétől lesz elérhető a Marantz szakkereskedőknél fekete vagy ezüst-arany színekben.  

Ezzel a modellel végre felveheti a versenyt Japán konkurenseivel az Onkyo-val, a Pioneer-ral, vagy cégen belül a Denon csúcskészülékeivel.
 
Marantz SR8012 zászlóshajó hálózati AV erősítő - főbb jellemzők

• 11.2 csatornás AV erősítő, csatornánként 205 watt teljesítménnyel
-Elegendő teljesítmény, hogy még a nagyméretű szobákat is betöltse a híres Marantz hangminőséggel,  támogatja  a 7.1.4, vagy 9.1.2 csatornás, a hallgatót teljesen körülvevő 3D-s hangkonfigurációkat

• Különálló, monolitikus teljesítményerősítő tervezés; központosan szerelt, túlméretezett toroid transzformátor; rézbevonatú alváz
- High End megépítési minőség a tökéletes audio teljesítmény érdekében.

• Beépített HEOS vezeték nélküli multiroom audio technológia
- Multiroom audio egyszerűen, más HEOS termékekkel, alkalmazással vezérelhető

• AirPlay, Bluetooth, internet rádió, Spotify Connect, TIDAL, Deezer stb.
- Szinte korlátlan online zeneforrásokhoz való hozzáférés

• HEOS audio elosztás az AVR-hez csatlakoztatott forrásokból
- A bemeneti audio jel megosztása a vezeték nélküli multiroom hangszórókkal

• Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume és Dynamic EQ
- Egyedi helyiségek tökéletes akusztikai kiegyenlítése

• Kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással
- Lehetővé teszi a beállítási paraméterek pontosabb testreszabását, tárolását és szerkesztését

• 4K/60Hz teljes jeltovábbítás, 4:4:4 szín felbontás, HDR, BT.2020 és Dolby Vision, valamint Hybrid Log Gamma (HLG), eARC (Enhanced Audio Return Channel)
- A legújabb HDMI-funkciók a jövőbeli kompatibilitás érdekében

• 8 HDMI bemenet (1 elülső) teljes HDCP 2.2 támogatással; 3 HDMI kimenet
- Kiterjesztett csatlakozás: készen áll egy TV és egy kivetítő párhuzamos táplálására

• 2. zóna HDMI monitor csatlakozó a kettős főzónás HDMI kimenetek mellett
- A TV és a kivetítő a fő szobában, valamint monitor a Zone 2-ben

• Marantz hang tuning teljesen új komponensekkel, beleértve az áram visszacsatolásos HDAM előerősítőt
- Mind a filmek, mind a zenék tisztaságára tervezték az egész körű szórakoztató képességet

• Új 192kHz/32 bites digitális-analóg átalakító Clock Jitter Remover-rel
- Digitális szakasz a legtisztább, legpontosabb hangzásért
      
A Marantz-ról:

A Marantz a Sound United LLC része. A társaság gyökerei visszavezetnek az első mono LP-k koráig, amikor a New York-i Saul Bernard Marantz elégedetlen volt a rendelkezésre álló eszközökkel, melyekkel le tudta játszani a dédelgetett bakelit lemez gyűjteményét. Így elkezdte saját erősítőit építeni, melyek egyre népszerűbbek lettek, majd Saul nemsokára, 1953-ban hivatalosan is megalapította a Marantz céget. A cég hitvallása - ugyanúgy, mint napjainkban is - a minőség és az innováció volt. A Marantz több, mint 60 éve fejleszti egyedülálló technológiáit, így termékei mérföldkőnek számítanak a hi-fi és otthoni szórakoztató elektronikai piacon. Termékei fejlesztésében nagyon fontos szerepet játszanak a fáradhatatlan mérnökök kiterjedt Kutatási és Fejlesztési programjai. Ez az audio- és video termékek iránti elkötelezettség és hitvallás biztosítja minden Marantz termék kimagasló minőségét, amely a kiváló teljesítménnyel párosul. További információ a márkáról a www.marantz.eu oldalon található.

A Sound United-ről:

A Sound United a DEI Holdings divíziója, amely olyan díjnyertes audió márkák portfoliójával rendelkezik, melyek az iparág vezető házimozi és personal audio termékei által kimagasló élményt nyújtanak a vásárlók széles köre számára. Mindegyik márka az audio termékek széles kínálatával rendelkezik, melyek magukban foglalják az olyan high-end és egyedileg telepített audio termékeket, mint például a hangsugárzók, hangprojektorok, AV-receiverek, vezeték nélküli multiroom zene rendszerek, Bluetooth® hangszórók, erősítők, lemezjátszók és fejhallgatók.
 A Sound United célja, hogy világszerte művészi szinten reprodukálja az audio anyagokat a zenehallgatók és a zenerajongók számára a Denon®, a Marantz®, a Polk Audio, a Definitive Technology, a Polk BOOM, a Denon HEOS® és a Boston Acoustics® termékei által. Mindegyik márka egyedi megközelítést kínál a házimozi és a zene életre keltéséhez. Legyen szó akár a Denon legendás örökségéről, a Polk Audio klasszikus hangjáról, a Definitive Technology prémium teljesítményéről, a Marantz rendkívül keresett erősítőiről, a Polk BOOM akció-inspirálta formai tényezőiről, a HEOS vezeték nélküli otthoni audio megoldásairól, vagy a Boston Acoustics elérhető audio teljesítményéről: a Sound United biztosítja az Ön számára a hangot - hallgassa meg. Ha többet szeretne megtudni a Sound United-ről és márkáiról, látogasson el www.soundunited.com weboldalra.