Keresés

Bemutatkozik a Marantz új SR7012 hálózati AV Receiver és az AV7704 többcsatornás előerősítője

Az új SR7012 hálózati AV Receiver és az AV7704 többcsatornás előerősítő ötvözi a legmodernebb házimozi technológiát a legendás Marantz hangminőséggel

     A Marantz, mint a fejlett audio technológiák vezető gyártója kibővíti a választékát az SR7012 hálózati AV Receiver és az AV7704 többcsatornás AV előerősítő/processzor érkezésével. Mindkét modell tartalmazza a legmodernebb otthoni mozi technológiákat, beleértve a Dolby Atmos / DTS:X / Auro-3D dekódolást és a teljes 4K kompatibilitást, valamint a HEOS vezeték nélküli multiroom audio kompatibilitást - de mindenekelőtt redkívüli figyelmet szenteltek a tervezés folyamán minden apró részletre,  a legendás Marantz hangminőségre, mely végigkíséri a cég közel 65 éves történelmét.

     A Marantz már régóta felállította az AV receiverek szabványát, amely ötvözi a házimozi erejét a kiváló zenei képességekkel. Az SR7012 és az AV7704 olyan képességekkel rendelkezik, amelyek eddig soha nem látott szintre emelik ezeket a készülékeket, és ötvözik a legmodernebb technológiákat a merész filmélményhez, beleértve a teljes 4K kompatibilitást és a 3D surround hang dekódolást , a precíziós audio tervezéssel és hangolással.

     A Marantz nem hisz abban, hogy a házimozi rendszer teljesítményének a zenelejátszás rovására kell mennie, és mind az SR7012, mind az AV7704 célja, hogy egy teljes csúcskategóriás otthoni szórakoztató rendszer középpontjában álljon. Az SR7012 egy egydobozos jelfeldolgozó / előerősítő megldás 9 beépített végerősítő csatornával, míg az AV7704-et külső Marantz végerősítővel való használatra tervezték egy rugalmas, korszerűsíthető, nagy teljesítményű rendszerhez.

      Mindkét modell a szolgáltatások széles választékával rendelkezik, amelyek lehetővé teszik kedvenc zenéinek megosztását, beleértve a hálózati átvitelt, kompatibilitást az ultra-nagy felbontású zenei formátumokkal, a Bluetooth és az Airplay hordozható készülékekre történő lejátszáshoz, valamint a HEOS vezeték nélküli multiroom rendszert, amely hozzáférést biztosít a népszerű streaming szolgáltatásokhoz, mint a Deezer, Spotify, TuneIn Internet Rádió, Tidal, SoundCloud és így tovább.

     SR7012: 3D surround, 4K kompatibilitás, 9.2 csatorna és HEOS Az SR7012 esetében a Marantz audio mérnökei teljesen újratervezték a hangzást, új alkatrészekkel, köztük egy 192 kHz/32 bites digitális-analóg átalakító blokkal, órajel jitter-eltávolítóval a pontosabb hangzás eléréséhez és emellett kilenc diszkrét erősítőcsatornát alkalmaztak a tisztaság és a dinamika érdekében. A hangtuning alapját a több mint 60 évnyi audio-technikai tapasztalat biztosítja, amelyre rendkívül büszke a cég, és emellett magában foglalja a válogatott alkatrészek használatát, melyeket a mérések és a kiterjedt hallgatási tesztek által választanak ki. Természetesen a híres széles sávszélességű Marantz Hyper-Dynamic Amplifier Modul-ok (vagy HDAM-ek) is jelen vannak és ezen saját fejlesztésű miniatűr diszkrét komponensek segítségével váltják ki a gyakoribb, de rosszabb hangzású, sok más helyen alkalmazott "erősítő chipeket". Van még egy kiváló minőségű mozgó mágneses phono bemenet is, amely lehetővé teszi egy lemezjátszó csatlakoztatását a kislemezek és LP lemezek lejátszásához. Még az SR7012 stílusa is szerepet játszik: a receiver egy jelentős rezonancia mentes alvázon helyezkedik el, míg az ikonikus Marantz ipari formatervezés, merev anti-mágneses "testpaneljeivel", szintén az interferencia megelőzéséről szól.

       A nagy felbontású házimozi és a zene az amiről végül is az SR7012 szól, hiszen kompatibilis a 4K Ultra High Definition és a 4K 60Hz-es videóval és a HDR-rel, valamint a Dolby Vision-nal és a Hybrid Log Gamma-val (HLG), valamint Dolby Atmos, DTS:X és Auro-3D beépített dekóderekkel is rendelkezik. Emellett kilenc csatornás végerősítője van, hogy a házimozi élményeket élvezetessé varázsolja egészen az 5.1.4 vagy 7.1.2-csatornás hangszóró-konfigurációkig. Nyolc HDMI bemenet található rajta, melyek lehetővé teszik a nagy felbontású források teljes körének csatlakoztatását, beleértve a Blu-ray Disc lejátszókat, a streaming eszközöket, a set-top boxokat és a játékkonzolokat. A legelterjedtebb videoforrásokat akár 4K-ra is fel tudja frissíteni, és készen áll a professzionális ISF kalibrációra a legjobb minőségű video minőség érdekében. A hármas HDMI kimenet lehetővé teszi az SR7012 számára, hogy ne csak TV-t és projektort támogasson a fő hallgatószobában, hanem egy különálló kijelzőt is a ház egy másik részében, független forrásból.


    
      A HEOS rendszerrel az SR7012 hozzáférhet a streaming szolgáltatásokhoz, mint például a Deezer, a Spotify Connect és a Tidal, emellett az internetes rádió, valamint az Apple Airplay és a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat is rendelkezésre áll. A hálózati zenéjét Etherneten, vagy beépített Wi-Fi hálózaton keresztül is továbbíthatja, egészen az ultra-nagy felbontású formátumokig, beleértve a DSD2.8/5.6 felbontásokat is. Ráadásul az integrált HEOS vezeték nélküli multiroom audio technológia lehetővé teszi, hogy a receiver az egész ház hangrendszerébe bekerüljön. Összekötődik más HEOS termékekkel, a vezeték nélküli hangszórókkal, vagy a HEOS erősítőkkel, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára a hálózaton tárolt zenék hallgatását és a streaming szolgáltatásokat, mindezt az intuitív HEOS alkalmazás által vezérelve. Az SR7012 egy sor olyan funkcióval rendelkezik, amelyek jobb vezérlést és kompatibilitást biztosítanak harmadik féltől származó és egyedi integrációs megoldásokkal, beleértve az IP-vezérlést vezetékes LANkapcsolaton vagy Wi-Fi-n keresztül. A többi komponenssel való kompatibilitás érdekében a hátlapon egy távirányító bemenet és kimenet, valamint egy flasher bemenet és egy 12V-os trigger kimenet, míg a külső otthoni automatizáláshoz és vezérlőkészülékhez való közvetlen csatlakozáshoz RS-232C soros port található. Az SR7012 a Crestron Connected funkcióval is rendelkezik az otthoni automatizáláshoz szükséges gyors és egyszerű integráció érdekében.

     Az Audyssey MultEQ XT32 audio beállítás és kalibráláció pontos hangzást biztosít, melyet a felhasználó a Google Play és az iTunes áruházban elérhető Audyssey Editor alkalmazással képes finomhangolni. Továbbá van egy továbbfejlesztett telepítési segéd (Setup Assistant), amely végivezeti a felhasználót a receiver beállításain, hogy kihozhassa a készülékből a lehető legjobbat, illetve a gyors választógombbal (Quick Select) elérheti a kedvenc műsorforrások beállításait.

     Az audio rajongók számára tervezett SR7012 örömet szerez mindazoknak, akiknek a zene ugyanolyan fontos része a szórakozásnak, mint a TV és a filmek.

Marantz AV7704: a processzor/előerősítő a csúcskategóriás zenék és filmek számára

      A tökéletes otthoni szórakoztató rendszer kiépítéséhez az AV7704 egy kompromisszummentes, 11.2 csatornás AV processzor és előerősítő kombó, amelyet kiváló minőségű külső végerősítővel vagy aktív hangszórókkal kiegészítve lehet használni.

     Az SR7012 összes funkcióját felöleli, de nem tartalmazza a végerősítő fokozatot, lehetővé téve, hogy az összes tervezési és mérnöki erőforrást a lehető legtisztább hang előállítására összpontosítsák, és emellett elkerülhető legyen, hogy az erősítő szakaszok esetleges interferenciája eljusson a kényes digitális és analóg jelszakaszokhoz.
    
     Régóta gyakori audiophile gyakorlat az előerősítők és a teljesítményerősítők ilyen módon történő szétválasztása, lehetővé téve a tápegységek és áramköri elrendezések optimalizálását azok sajátos céljaira, és pont ez a helyzet ennél a készüléknél is. Az AV7704 rendelkezik az összes legújabb házimozi és zenei technológiával, de abszolút purisztikus kialakítású, a hagyományos RCA és a szimmetrikus XLR aljzatok 11.2 csatornás kimeneteivel.

     Ezáltal lehetővé válik a különálló teljesítményerősítőkkel, például a hétcsatornás Marantz MM8077-tel, az ötcsatornás MM7055-tel és a kétcsatornás MM7025-tel együtt történő használat, miközben a szimmetrikus csatlakozások lehetővé teszik a hosszabb interkonnekt kábelekkel való összeköttetést a teljesítményerősítőkhöz interferencia problémák nélkül, ami azt jelenti, hogy a végerősítők a meghajtott hangsugárzókhoz közel helyezhetők el, vagy elrejthetőek a házimozi installációknál.

     A kompromisszummentes teljesítmény rugalmasságával, egyszerű beállításával és a legendás Marantz hangminőségével ötvözve az AV7704 a végső házimozi processzor és a high end előerősítő a zene számára.

Az SR7012 és az AV7704 2017 szeptemberében lesz elérhető, fekete vagy ezüst-arany (csak SR7012) színekben.  
 
SR7012 9.2 csatornás hálózati AV Receiver HEOS technológiával - Főbb jellemzők:

• 9.2 csatornás AV Receiver 9x200 watt teljesítmény csatornánként  - Elegendő teljesítmény a nagyobb szobák híres Marantz hanggal való betöltéséhez, támogatva az  5.1.4- és a 9.1.2-es csatornás, a hallgatót körülölelő hangkonfigurációkat

• 11.2 csatornás előerősítő kimenet  - Támogatja a 7.1.4-csatornás konfigurációban a külső végerősítő csatlakoztatását, és lehetővé teszi a  továbbfejlesztést

• Beépített Wi-Fi 2,4 GHz/5 GHz-es kétsávos támogatással  - A hálózat stabilitása javult, különösen a Wi-Fi-t zsúfolt otthonokban

• Beépített HEOS vezeték nélküli multiroom audio technológia  - Egyszerű multiroom audio más HEOS termékekkel, app vezérléssel
    
• AirPlay, Bluetooth, internet rádió, Spotify Connect, TIDAL, Deezer stb.  - Szinte korlátlan online zeneforrásokhoz való hozzáférés

• HEOS hangelosztás az AVR-re csatlakoztatott forrásokból  - A bemeneti hangok megosztása akár több vezeték nélküli multiroom hangszóróval

• Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume és Dynamic EQ  - Egyedi helyiségek tökéletes kiegyenlítése

• Kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor Alkalmazással  - Lehetővé teszi a beállítási paraméterek pontosabb beállítását, tárolását és szerkesztését

• 4K/60Hz teljes átviteli sebesség, 4:4:4 szín felbontás, HDR, BT.2020 és Dolby Vision, valamint Hybrid Log Gamma (HLG)  - A legújabb HDMI szabvány a jövőbeli kompatibilitás érdekében

• 8 HDMI bemenet (1 elülső) teljes HDCP 2.2 támogatással; 3 HDMI kimenet  - Kiterjesztett csatlakozás: készen áll a TV és a kivetítő párhuzamos táplálására

• 2. zóna HDMI monitor kimenet a kettős főzónás HDMI kimenetek mellett  - Táplálja a TV-t és a kivetítőt a főteremben, valamint a Zone 2-ben egy monitort is

• eARC (Enhanced Audio Return Channel) a jövőbeli firmware frissítéssel  - Lehetővé teszi a 3D-s audio átvitelt a TV-alkalmazásokból

• Marantz hangtuning teljesen új komponensekkel, beleértve a HDAM előerősítőt  - Mind a filmek, mind a zenék tisztaságára tervezték a teljeskörű szórakoztató képességét

• Új 192kHz/32 bites digitális-analóg átalakítás Clock Jitter Remover-rel  - Digitális szekció a legtisztább, legpontosabb hangzásért
    
• DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC és WAV támogatás  - Nagyfelbontású audio streaming, hézagmentes lejátszással

• Analóg HDMI átalakítás és SD/HD-HD/4K felskálázás  - HD videóminőség meglévő DVD-kről vagy analóg forrásból

• Beépített Dolby Atmos, DTS:X és Auro-3D  - Immerzív 3D-s hanghatás felső hangsugárzókkal

• Kettős kijelző design  - Marantz "porthole" kijelző a fontosabb információkhoz; nagyobb kijelző az elülső panelen a  lehajtható előlap mögött

• Színkódolt hangszóró csatlakozók, Setup Assistant, Marantz AVR Remote App  - Zavarmentes telepítés, beállítás és üzemeltetés

• Intelligens ECO mód ki/be/automatikus beállítással  - Energiatakarékos, anélkül, hogy veszélyeztetné a teljesítményt

• Fejlett multiroom opciók; 11.2 csatornás előfok kimenet;

• RS232 vezérlés;

• ISF kalibrálásra előkészítve;

• Crestron Connected kompatibilitás;

• IP vezérlés  - Készen áll az egyéni telepítők és a külső gyártók otthoni automatizálási rendszereire
   
    
AV7704 AV processzor/előerősítő HEOS technológiával - ua. mint az SR7012, kivéve:

• Nincs beépített erősítő  o Előerősítő/processzor kialakítás a jobb hangminőség érdekében

• 11.2 csatornás előfok kimenet mind az RCA, mind az XLR aljzatokon  - Lehetővé teszi a széles körű teljesítményerősítők

- köztük a Marantz MM8077, az MM7055 és az  MM7025

- használatát a rugalmas rendszerfelépítés és az egyéni házimozirendszerek kiépítése  számára