Keresés

Új hálózatképes Denon erősítők érkeznek: AVR-X2400H / AVR-X1400H Sajtóközlemény

     

     A következő generációs AV Receiverek új funkciókkal és még több hozzáadott értékkel A Denon AVR-X2400H és az AVR-X1400H összesíti a továbbfejlesztett házimozi teljesítményt a HEOS multiroom zenei streaming funkcióval.

     Eindhoven, 2017. május 17. - A Denon, mint a világ egyik vezető, kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termék gyártója a két új, ötödik generációs termékére, az AVRX2400H és az AVR-X1400H modellekre épít az új Network AV Receiver sorozatának sikerénél. Mindkét modell kompatibilitást biztosít a legmodernebb házimozi hang- és képformátumokkal, többek között a Dolby Atmos és a DTS:X, a 4K Ultra HD HDR (High Dynamic Range) és a Dolby Vision formátumokkal, valamint a nagy pontosságú Audyssey MultEQ rendszer beállítási és optimalizálási lehetőség is biztosított. A receiverek az újonnan bevezetett Audyssey MultEQ Editor alkalmazással is kompatibilisek.

     Az új erősítőkben a HEOS multiroom vezeték nélküli zene streaming is jelen van egy új, elérhető árponton, lehetővé téve, hogy más HEOS termékekkel összepárosítva létrehozzunk az egész házra kiterjedő szórakoztató rendszert, melyek mindegyikét egy alkalmazással lehet vezérelni.  

Denon AVR-X2400H: egy díjnyertes dizájnra építve

      Az új AVR-X2400H követi az elődjét: az AVR-X2300W, amely alapján ezt a modellt kifejlesztették, nemcsak a Legjobb Házimozi Receiver 2016-2017 EISA díjat nyerte el, hanem a What Hi-Fi? magazin Legjobb Házimozi-Receiver díját az árkategóriájában, és emellett a What Hi-Fi? 2016-os Olvasói Díját is.


      Az új AVR-X2400H még mindig rendelkezik elődjének minden nyerő funkciójával, de már több képességgel bír házimozi és zenei használatra, beleértve az ultra-pontos Audyssey MultEQ XT kalibrációs és beállító rendszert, kiegészítve a Denon új Audyssey MultEQ Editor alkalmazással (megvásárolható az App store-ban), hogy a felhasználó finomhangolhassa a beállításait.

Ez magában foglalja a HEOS multiroom zenei streaming-et is, amely biztosítja, hogy a receiver az egész ház hangrendszerének a szíve legyen.

Az AVR-X2400H egy 7.2 csatornás tervezés, teljesen diszkrét erősítő technológiával, amely lehetővé teszi, hogy mind a hét csatorna külön-külön maximális 150W-ot tudjon leadni, valamint egy erőteljes, pontos és részletes hangzást nyújtson a zenék hallgatása és a filmek nézése alatt egyaránt.

Mind Dolby Atmos, mind DTS:X beépített dekódolással rendelkezik, amely a hallgatót teljesen körülvevő háromdimenziós moziélményt teremt.


     Nyolc HDMI bemenet található rajta - beleértve azt is, mely kényelmesen elérhető helyen lett elhelyezve az előlapon - mindegyik támogatja a Full 4K Ultra HD, a HDCP 2.2, a HDR (nagy dinamikatartomány), a BT.2020, a Wide Color Gamut és a 4:4:4 Pure Color al-mintavételezés szabványokat, melyek lehetővé teszik a legújabb eszközök, például játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy streaming set-top boxok csatlakoztatását.

     Fel van készítve a Dolby Vision-re és a HLG-re (Hybrid Log Gamma; a jövőbeni firmware-frissítés után) is, valamint fejlett videoprocesszorral rendelkezik, így a meglévő alacsonyabb felbontású videó anyagokat fel tudja konvertálni valós 4K-ra.

A két HDMI kimenet azt jelenti, hogy párhuzamosan csatlakoztathat hozzá egy TV-t és egy projektort is.


     A Denon termékként az AVR-X2400H a zenét nagyon magas színvonalon játssza le, valamint rendelkezik vezeték nélküli Bluetooth-tal is, amely lehetővé teszi a zenék közvetlen lejátszását a hordozható eszközökről. Emellett teljes hálózati csatlakozással is rendelkezik az Etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül.

      A kettős antenna és a kétsávos támogatás a zsúfolt Wi-Fi környezetben is erős hálózati jelet biztosít. Az AVR-X2400H korlátlan zenei forrásokat és lejátszási lehetőségeket nyit meg, köztük az Apple AirPlay, a hálózati tároló eszközök (NAS), az internet rádió és a streaming szolgáltatások széles köre - többek között a Deezer, a Spotify Connect és a Tidal (amennyiben elérhetőek, előfizetés szükséges).


       A nagy felbontású hangfájlok, köztük a FLAC, az ALAC vagy a DSD (akár 5.6MHz-ig is) támogatottak és kifogástalan minőségben játszhatók le.
 A hálózati funkció és az AVR-X2400H-ban levő HEOS integráció által lehetővé válik, hogy mind a hálózatban tárolt zenék, mind az online szolgáltatások vezeték nélkül is megoszthatók a HEOS hangszórókkal és más HEOS-kompatibilis készülékekkel a ház körül, létrehozva egy teljes, bővíthető multiroom zenei rendszert.

     Mindez az ingyenes HEOS alkalmazással működik, amely lehetővé teszi, hogy a rendszert a ház bármely helyiségéből vezéreljük, és egyszerűen kiegészítsük azt extra "zónákkal", illetve hogy a HEOS készülékek kombinációjával egy teljes házibuli hangrendszert hozzunk létre.
 

     Az AVR-X2400H azonban egyszerűen beállítható és használható, köszönhetően a Denon exkluzív telepítési asszisztensének (Setup Assistant), amely könnyen érthető, képernyőn megjelenő grafikus menüt tartalmaz, mely gyorsan és egyszerűen végigvezeti a felhasználót a telepítési folyamaton - mindez kihegyezve a lehető legjobb hangminőségre, és optimalizálva a kritikus rendszer beállításokra.

     Négy gyorsválasztó funkciógomb segítségével a felhasználó kiválaszthatja kedvenc bemeneti forrásait, ahol a rendszer emlékszik az egyes források előnyben részesített hangbeállításaira, hogy pontosan tudja visszaadni az előre beállított, preferált hangzást.
 

     A Denon fejlett ECO üzemmódja biztosítja az AVR-X2400H számára, hogy az energiatakarékosságot a használathoz igazítsa, és akár 50%-kal csökkentse az energiafelhasználást, ha az erősítőt alacsonyabb hangerőszinten használjuk. A felhasználó bekapcsolhatja az ECO módot, vagy ki is kapcsolhatja azt a teljes energiafogyasztáshoz, mikor magasabb hangerőszinten használja az erősítőt. Vagy beállíthatja az Auto módot is, és így lehetővé teszi az AVR-X2400H számára, hogy a lejátszani kívánt tartalom és a hangerőszint alapján döntéseket hozzon. Egy képernyőn megjelenő Eco mérőn látható a receiver által használt energia mennyisége, így lehetőség van ennek az ellenőrzésére is.


      A magas zenei teljesítményt ötvözi a rugalmassággal és a HEOS multiroom zenei streaminggel: a Denon AVR-X2400H-t úgy tervezték, hogy teljes otthoni szórakoztató megoldást nyújtson.


 Denon AVR-X1400H: minőségi film és zenei hang még elérhetőbb áron  

      Az AVR-X2400H mellett az AVR-X1400H-t úgy tervezték, hogy ugyanazon technológia és flexibilitás legjavát még kedvezőbb áron érje el. Még mindig teljes Dolby Atmos, DTS:X kompatibilitás és 4K video képesség jellemzi, nem beszélve a Bluetooth hálózati zenelejátszásról, valamint a HEOS vezeték nélküli multiroom rendszerről.


      A maximális 145W-os csatornánkénti teljesítményével az AVR-X1400H még mindig több, mint elegendő energiával rendelkezik, hogy biztosítsa a hallgatót teljesen körülvevő Dolby Atmos / DTS:X effekteket, míg a hat HDMI bemenet - beleértve az egyiket az előlapon a kényelmes ideiglenes csatlakoztatáshoz - rengeteg kapcsolódási lehetőséget nyújt a modern lejátszókhoz.
 

     Az AVR-X1400H rendelkezik az Audyssey MultEQ XT automatikus kalibrációval és kompatibilis az új Denon Audyssey MultEQ Editor alkalmazással is, miközben a beállítás és a működés egyszerű az exkluzív képernyőn megjelenő Setup Assistant által. Valamint a négy Quick Select gomb használatával azonnal kiválaszthatók a kedvenc műsorforrások és az Ön által preferált beállítások.
 

     A Denon egyedülálló, fejlett ECO módja jelentős energiamegtakarítást eredményez alacsonyabb hangerőszint mellett, miközben teljes teljesítményt nyújt a mozifilmek akciójeleneteihez. A képernyőn megjelenő kijelző lehetővé teszi az energiafelhasználási információk követését valós időben.


 
Denon AVR-X2400H - Fontosabb jellemzők és előnyök:


 • 7.2 csatornás AV-receiver 150W teljesítménnyel csatornánkénto - Elegendő energia, hogy betöltse a szobáját egyedülálló Denon hangzással

• Beépített HEOS Wireless Multi-Room Audio technológia integráció - Zene élmény az egész házban több HEOS termékkel

• 8 HDMI bemenet (1 elülső) teljes HDCP 2.2 támogatással; 2 HDMI kimenet - Sok bemenet minden digitális eszköz számára; készen áll egy TV és egy projektor párhuzamos táplálására

• Teljes sebességű 4K/60Hz átvitel, Dolby Vision kompatibilitás, HDR, HLG (firmware frissítés után) és BT.2020 - Jövőbiztos video szabványok

• Speciális video jel feldolgozás 4K skálázással a HDMI forrásokhoz - Teljes HD és akár Ultra HD video minőség a meglévő digitális video forrásokból

• Dolby Atmos (5.1.2-ig) és DTS:X dekódolás - A kasszasiker mozifilmek 3D-s hangzása fej fölötti effekt hangsugárzókkal

• AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Network Audio Streaming - Szinte korlátlan hozzáférés az online zenei forrásokhoz

• DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC és WAV támogatás - Nagy felbontású audio streaming még Gapless-ben is a hifi rajongók számára

• Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume és Dynamic EQ - A helyiségek tökéletes kiegyenlítésére

• Audyssey MultEQ Editor alkalmazás támogatás (20 Euro az App store-ban) - Az ekvalizálási paraméterek professzionális finombeállítása

• Telepítési segéd, Denon 2016 AVR Remote app - Zavarmentes telepítés, beállítás és üzemeltetés

• Intelligens ECO mód ki/be/automatikus beállítással - Energiatakarékos, anélkül, hogy veszélyeztetné az audio minőséget
 

Denon AVR-X1400H - ugyanazok a paraméterek, mint az AVR-X2400H, kivéve:


 • 7.2 csatornás AV Receiver, csatornánként 145W teljesítménnyel

• 6 HDMI bemenet / 1 kimenet

• Nincs speciális video jelfeldolgozás 4K skálázással