Keresés

Slimline és a szolgáltatások széles választéka: a Marantz új, stílusos NR1608 és NR1508 hálózati AV Receiverei

     Eindhoven, 2017. május 15. - A fejlett audiotechnológiák világszerte vezető cége, a Marantz bejelentette két új, vékony kivitelű hálózati AV receiverét, az NR1608-at és az NR1508-at, melyek a legmodernebb házimozi funkciókat ötvözik a multiroom zenelejátszás kényelmével.

     Emellett az egyedi dizájn-nak köszönhetően egyszerűen installálhatóak a legszűkebb helyekre is. Néhány éve a Marantz felállította a kompakt AV receiverek szabványát olyan modellekkel, melyek a legmodernebb funkciókat és kiemelkedő teljesítményt kínálják, mindezt egy lakásbarát, karcsú formavilággal. Az NR1608 és az NR1508 frissíti ezt a koncepciót a legkorszerűbb 4K ultra magas felbontású videó kompatibilitással, beleértve a Dolby Vision-t plusz természetesen a legendás Marantz hangminőséget mind a filmek, mind a zene számára. A teljes otthoni szórakoztató rendszer középpontjába tervezett mindkét modell széles választékát kínálja a kedvenc zenék megosztásához és élvezetéhez szükséges olyan technológiáknak, mint a hálózati streaming, a Bluetooth és az Airplay - a hordozható eszközökről való lejátszáshoz - valamint a HEOS vezeték nélküli multiroom rendszert is. NR1608: 3D surround, 7.2 csatorna, HEOS és karcsú dizájn


     A Marantz új trendet indított anno az NR1501-el: amely egy teljes funkcionalitású receiver volt egy karcsú készülékházban, mely megtöltötte a helyiséget hanggal, de nem masszív házimozi elektronikával. Az NR1608 a koncepció legújabb generációját képviseli, és mindennel rendelkezik, ami szükséges egy fantasztikus otthoni moziélményhez és az egész házra kiterjedő zenehallgatáshoz - mindezt egy 10,5 cm magas házban.


     A házimozi újdonsága a nagy felbontás, mind a hangzás, mind a kép terén, és igen - az NR1608 mindezt tudja már! Nem csak hogy kompatibilis a 4K Ultra High Definition video-val, a 4K 60Hz-es video-val és a HDR-rel, de a Dolby Vision és a Hybrid Log Gamma (HLG, jövőbeli firmware frissítés által lesz elérhető) változatainak teljes skálájával is. Rendelkezik a Dolby Atmos és a DTS:X 3D térhangzású dekóderekkel, valamint hét csatornás erősítővel is a teljes házimozi élményhez. A nyolc HDMI bemenet lehetővé teszi a nagy felbontású források teljes körű csatlakoztatását, beleértve a Blu-ray lejátszókat, streaming eszközöket, set-top boxokat és játékkonzolokat 4K video és hi-res surround hangzással.

     Még az 5.1.2 csatornás hangfal rendszereket is meg tudja hajtani a 7x90W-os erősítő által, így a hallgató a 3D-s hangzásnak köszönhetően teljesen belemerül a filmbeli akcióba. Még a hagyományos video forrásokat, mint például a DVD-t is fel tudja 4K-ra konvertálni, és a régebbi hanganyagokat is, melyek Dolby Surround és Neural:X jefeldolgozást használnak, természetesen kompatibilisek a Dolby TrueHD és a DTS-HD hangsávokkal a hagyományos 5.1 vagy 7.1 csatornás surround hang érdekében.  


    Az Audyssey MultEQ leegyszerűsíti a pontszerűen pontos beállítást és kalibrálást, míg az opcionális Audyssey MultEQ Editor App segítségével finomíthatja a beállítást, vagy beállíthatja azt a saját ízlésének megfelelően. Emellett az Audyssey Dynamic EQ továbbra is megőrzi a hang tisztaságát és hatásosságát, még akkor is, ha a rendszer alacsony hangerőszintre van állítva, míg a Dynamic Volume kiiktatja azokat a bosszantó hangerő ugrásokat, melyeket a TV programok és a hirdetések között tapasztalhatunk.


     De a nagy felbontás nem áll meg a házimozival - és a szórakozás sem. Az NR1608 streameli a zenét a helyi hálózati tárolóból vagy az internetről, akár vezetékes vagy Wi-Fi csatlakozás használatával (az otthoni hálózathoz). Az internetes rádiók és szolgáltatások köztük a Deezer, a Spotify Connect és a Tidal - mellett akár 192 kHz/24 bit-es és DSD5.6MHz-es formátumban is le tud játszani zenét számítógépről vagy NAS meghajtóról, valamint a népszerű formátumokkal is kompatibilis, beleértve az MP3-at is. Emellett nagy felbontású zenét is lejátszhat az USB-tárból, egy kényelmes előlapi port használatával, vagy a zenét közvetlenül egy okostelefonról vagy táblagépről irányíthatja a Bluetooth vagy az Airplay segítségével.


     Az NR1608 a HEOS integrációnak köszönhetően része lehet egy teljes vezeték nélküli multiroom zenei rendszernek is. Egyszerűen adjon hozzá extra HEOS hangsugárzókat olyan helyiségekben, ahol zenét szeretne hallgatni a HEOS alkalmazással - amelyet közvetlenül a Marantz 2016 AVR Remote alkalmazásból érhet el (a receiver teljeskörű vezérlése révén). Így zenét hallgathat a ház körül, a hálózatról, internetes forrásokból, vagy akár a telefonról. Játsszon le különböző zenéket minden szobában, vagy hallgassa az egész házban ugyanazt a dalt, amikor a eljön a házibuli ideje.
Az NR1608-at kiegészíti egy egyszerű, képernyőn megjelenő telepítő segéd, amely lehetővé teszi a készülék beállítását.

     A színkódolt hangsugárzó csatlakozók segítségével nem cserélheti fel a csatornákat, és emellett hasznos funkció az intelligens ECO mód is, amely az energiafogyasztás minimalizálására szolgál anélkül, hogy a szórakozást korlátozná. Váltson Auto üzemmódra az energiatakarékosság érdekében, vagy kapcsolja ki, ha szabaddá szeretné engedni kedvenc mozifilmjei hangját, vagy a kedvenc zeneszámait. Az Imaging Science Foundation által hitelesített NR1608 egy ISF technikus által készített, részletes kalibrációs vezérlőkkel és ISF Day/Night videó móddal felszerelve teljes körű videokalibrációs vezérlővel rendelkezik.


     Az NR1608 a teljes otthoni szórakoztató megoldás, amely vékony és stílusos: a Marantz csökkentette a méretet, de a teljesítményt nem.
NR1508: kompakt és költséghatékony az egyszerűség megtartásával Az NR1508 egy egyszerűbb receiver, amelyet azoknak terveztek, akik nem szeretnék az NR1608 összes funkcióját, de még mindig elegáns, nagyteljesítményű otthoni szórakoztató központra van szükségük. Az 5.2-es kivitelű, öt különálló, 85 W-os csatornával, kompatibilis a 4K videó formátummal mind a hat HDMI bemeneten, felszerelve a Dolby True HD és a DTS-HD dekóderekkel a hagyományos surround beállításokhoz. Az Audyssey MultEQ alapbeállítás és kalibrálás is a fedélzeten van, valamint az NR1508 a Marantz 2016 AVR alkalmazással is vezérelhető.
  
     A hálózati zenelejátszás és a vezeték nélküli zenei streaming szintén fontos jellemzője az NR1508-nak, amely Bluetooth, Airplay és Ethernet/Wi-Fi képességekkel rendelkezik, beleértve az internetes rádiókhoz való hozzáférést, a streaming szolgáltatásokat illetve a helyileg tárolt tartalmak lejátszását akár a 192kHz/24bit és a DSD5.6MHz formátumokban. Ezen túlmenően az NR1508 rendelkezik a HEOS vezeték nélküli multiroom audió integrációval is, lehetővé téve ezáltal, hogy a teljes ház hangrendszerének a részévé váljon - mindezt a HEOS alkalmazás által vezérelve.
Az NR1608-hoz hasonlóan a képernyőn megjelenő telepítési útmutató és a színkódolt hangsugárzó-kivezetések egyszerűvé teszik a telepítést, emellett az intelligens ECO mód lehetővé teszi az energia megtakarítását a teljesítmény veszélyeztetése nélkül.
Az NR1608 és az NR1508 2017 júniusában lesz elérhető fekete vagy ezüst-arany színekben.
 
NR1608 7.2 csatornás Slim Design hálózati AV Receiver HEOS technológiával

- Főbb jellemzők:
• 7 csatornás diszkrét teljesítményerősítő, 90 W csatornánként
- Elegendő teljesítmény a közepes méretű szobák híres Marantz hangzással való megtöltéséhez
• 4K/60Hz teljes átvitel, 4:4:4 szín felbontás, HDR és BT.2020, valamint Dolby Vision kompatibilitás és Hybrid Log Gamma (HLG, jövőbeli firmware frissítés révén)
- A legújabb HDMI szabvány a jövőbeli kompatibilitás érdekében
• 8 HDMI bemenet (1 elülső) teljes HDCP 2.2 támogatással
- Rengeteg bemenet a Blu-ray lejátszó, játékkonzol stb. csatlakoztatásához
• Analóg HDMI konverzió és SD/HD-4K felkonvertálás a régi videoforrásokhoz
- Teljes HD és akár Ultra HD video minőség a meglévő DVD-kről vagy analóg forrásból
• Dolby Atmos (5.1.2-ig) és DTS:X
- A hallgatót körülvevő 3D-s hangzás, felső hangsugárzókkal
• Beépített Wi-Fi 2,4 GHz/5 GHz-es kétsávos támogatással
- A hálózat stabilitása javult, különösen a Wi-Fi zsúfolt otthonokban
• HEOS vezeték nélküli multiroom integráció
- Kombinálja más HEOS hangsugárzókkal / készülékekkel az egész házat betöltő zenéért, HEOS app vezérlés
• AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect, Tidal, Deezer, Network Audio Streaming
- Hozzáférés szinte korlátlan online zenei forrásokhoz
• DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC és WAV támogatás
- Nagyfelbontású audio streaming a Hi-Fi rajongóknak
• Audyssey MultEQ, Dynamic Volume és Dynamic EQ
- A szoba/hangsugárzók tökéletes kiegyenlítése
• Audyssey MultEQ Editor alkalmazás támogatás (20 Euro az App store-ban)
- Az ekvalizálási paraméterek professzionális finombeállítása
• Színkódolt hangsugárzók, Setup Assistant, Speciális GUI, Marantz 2016 AVR Remote App
- Egyszerű telepítés, beállítás és üzemeltetés
• ISF video kalibrálás
- Készen áll a házimozi TV-k vagy projektorok professzionális kalibrálására
• Több helyiség/több forrás (2. zóna, erősítőkön keresztül vagy előerősítő kimeneten keresztül)
- Nézzen meg egy filmet a házimozi rendszerről és hallgasson zenét egy másik szobában
• Intelligens ECO mód ki/be/automatikus beállítással
- Energiatakarékos, anélkül, hogy veszélyeztetné a teljesítményt NR1508 5.2 csatornás Slim Design hálózati AV Receiver HEOS technológiával

NR1608 főbb jellemzők kivéve:
• 5 csatornás diszkrét teljesítményerősítő, 85 W csatornánként
• 6 HDMI bemenet (1 elülső)
• Dolby True HD és DTS-HD dekódolás
• Nincs Dolby Atmos vagy DTS:X
• Nincs ISF video kalibrálás
• Nem támogatja az Audyssey MultEQ Editor alkalmazást
• Nincs Analóg-HDMI átalakítás és SD/HD 4K felkonvertálás