Keresés

Bemutatkozik az új középkategóriás Onkyo TX_NR676 AV erősítő

"Kristálytiszta hangzás és minden eddiginél nagyobb dinamika átfogás jellemzi az ONKYO új 7.2 csatornás TX-NR676E hálózatképes AV rádióerősítőjét"

 2017. március 29.

OSAKA, JAPÁN. Kristálytiszta hangzás és minden eddiginél nagyobb dinamika átfogás jellemzi az ONKYO új 7.2 csatornás TX-NR676E hálózatképes AV rádióerősítőjét. A készülék a ma és a holnap audió és video formátumait is támogatja, egy okos alkalmazás gondoskodik a digitális adatfolyamok kényelmes kezeléséről. A készülék akár több helyiségben/zónában is élethű, hiteles, dinamikus hangzással tudja megörvendeztetni a zeneszerető hallgatókat.

A 6 ohmon csatornánként 160 watt teljesítmény leadására alkalmas TX-NR676E készülék a dinamikus audió erősítő áramköreinek köszönhetően alacsony impedancián nagy árammal tudja meghajtani a csatlakoztatott hangsugárzókat. Hangzása magával ragadóan természetes. A fázishibáktól mentes sokcsatornás erősítő még nagy hangerőn is alacsony torzítás mellett gondoskodik a házimozi, vagy a zenehallgató szoba hiteles hangzással való megtöltéséről, a nézőt, vagy a hallgatót körülölelő, természetes hangkulisszát teremt.

A megfelelően kialakított és elhelyezett térhangsugárzókkal kombinálva a készülék AccuReflex funkciója korrigálja a fáziseltolódásokat, a közvetlen és visszaverődő hangok egyensúlyát, így a térben szabadon eltolható hangobjektumokra alapozott, Dolby Atmos® és DTS:X™ formátumú hangsávokat is meghökkentő hitelességgel szólaltatja meg az 5.2.2 csatornás elrendezésben.

A TX-NR676E a Dolby Surround és DTS Neural:X™ hangsáv formátumokat is kezelni tudja, a felső hangzástérben elhelyezett hangsugárzók esetében pedig korábban soha nem tapasztalt hangzásélményben lehet része a kedvenc mozifilmjei nézése közben.

A TX-NR676E hátlapján hat HDCP 2.2-kompatibilis HDMI® bemenetet talál, amely a Dolby Vision™, HDR10, BT.2020 és 4K/60p videó tartalom fogadására is alkalmas. A készülék előlapján lévő HDMI bemeneti aljzathoz és a HDMI Sub Out kimenethez pedig video kamerát, vagy kivetítőt csatlakoztathat.


A készülékhez elérhető, könnyen kezelhető alkalmazással bárhol, bármikor meghallgathatja az iPad, iPhone, iPod touch, vagy Android™*1 mobil eszközein tárolt digitális zenei felvételeket. Az alkalmazás a többhelyiséges rendszerekben is biztosítani tudja a digitális adatfolyamok elérését, internet-rádiót, a hálózati eszközökön tárolt zenei felvételeket, vagy a CD-játszóról, az analóg bemenethez csatlakoztatott hagyományos lemezjátszóról érkező felvételeket élvezhet otthona bármely helyiségé-ben. Az ONKYO NCP-302-es vezeték nélküli hangsugárzókat a FireConnect™*2 felüle-ten keresztül a Blackfire programmal bírja megszólalásra a készülék.

A TX-NR676E beépített Chromecast*3 szolgáltatással érkezik, amelynek révén a Chromecast rendszerrel kompatibilis bármely iPhone, iPad, Android telefonról, vagy táblagépről, Mac vagy Windows® alapú noteszgépről, vagy Chromebook™ eszközről érkezhet a megszólaltatni kívánt zenei állomány. A DTS Play-Fi®*3 funkcióval egyszerűen és kiváló hangzásminőségben szólaltathatóak meg a TX-NR676-os készüléken a kompatibilis eszközökön tárolt zenei felvételek.

A készüléken természetesen a digitális tartalomszolgáltatók, többek között a Spotify®*4, TIDAL*4, Deezer*4 és TuneIn*4 zenetárai, szolgáltatásai is elérhetőek. A hálózati digitális adatfolyam kezelő funkciók, így az AirPlay is az 5 GHz/2,4 GHz Wi-Fi® felületen biztosítanak stabil hálózati kapcsolatot olyan területeken is, ahol egyébként gondot okozna a vezetékes hálózati kapcsolat megteremtése. A készülékbe épített Bluetooth® vezeték nélküli kapcsolódási felület is kiválóan használható a digitális tartalmak készülékbe küldéséhez.

Az Onkyo Controller vezérlő alkalmazás segítségével könnyen választhat meghallgatni tervezett albumot, felvételt a hálózatra csatlakozó zenei könyvtárakból, az USB eszkö-zökön tárolt zenetárakból, de az erősített 2-es zóna hangsugárzó kimenetekhez csatlakoztatott hangsugárzókon keresztül otthona másik helyiségébe is küldhet zenét.

A készülék lelke egy 32 bites DSP digitális jelfeldolgozó áramkör, a csúcsminőségű 384 kHz-es/32 bites DAC digitális/analóg jelátalakító, a saját fejlesztésű VLSC™ nagyfrek-venciás zajszűrő áramkör. Az AV rádióerősítő magas hangzáshűséggel tolmácsolja a Hi-Res nagyfelbontású audió formátumokat, így a DSD 5,66 MHz-es/2,8 MHz-es*5, valamint a 192 kHz-es/24 bites WAV, FLAC, AIFF és ALAC formátumban kódolt zenei felvételeket.

A HDMI ki- és bemenetek mellett a készüléken kompozit és komponens video bemeneteket, hangszedő jelek fogadására alkalmas aljzatot, három digitális (kettő optikai, egy koaxiális) audió bemenetet és hat analóg audió bemenetet is találunk.

A készülék tetszetős grafikus kezelőfelületen, vagy az előlapján elhelyezett ujjbarát gombokkal kezelhető. Az ONKYO TX-NR676E számos funkciójával teheti élvezete-sebbé mindennapjait és biztosíthat feledhetetlen hangzásélményt a mobil eszközein, vagy a számítógépén tárolt digitális zenei felvételek megszólaltatása során.

Onkyo, Japán

*1 Csak bizonyos OS változatok esetében működik. A pontos részleteket az App Store, vagy a Google Play™ alkalmazás áruházak honlapján találja meg.

*2 Modelltől és a jövőbeni programfrissítésektől függ a külső analóg bemenetekre érkező forrásjelek megosztási képessége. A készülék a digitális bemenetre kapcsolt jelek esetében jelenleg csak a 44, 1kHz-es és a 48 kHz-es mintavételi frekvenciát támogatja

*3 Ehhez egy később elérhető működtető programfrissítés lesz szükséges.

*4 Az elérhető szolgáltatások köre területtől függő, egyes szolgáltatások csak előfizetési díj ellenében vehetőek igénybe.

*5 A vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül nem tud a készülék DSD formátumú műsort lejátszani!

    A HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface és a HDMI Logo a HDMI Licensing LLC Amerikai Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegye, vagy védjegye.
    A DTS szabadalmakat itt találja meg: http://patents.dts.com. A DTS Licensing Limited engedélye alapján gyártjuk. A DTS a DTS, DTS:X szimbólum, a DTS:X logo a Play-Fi a DTS, Inc védjegye, vagy bejegyzett védjegye. © DTS, Inc. Minden jog fenntartva.
    A Bluetooth® szójegy és logo a Bluetooth SIG, Inc. tulajdona.
    Az AirPlay, iPad, iPhone, iPod touch és Mac az Apple Inc. Amerikai Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegyei. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási jegye
    Az Android, Google Play, Chromebook és Chromecast a Google Inc. védjegyei.
    A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance védjegye.
    A Spotify és a Spotify logo a Spotify Group Amerikai Egyesült államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegyei.
    A FireConnect™ egy, a Blackfire Research Corp., USA által biztosított Blackfire technológiára alapozott szolgáltatás.
    Az Onkyo Controller és a VLSC az Onkyo Corporation védjegyei.

Minden más védjegy és bejegyzett védjegy az adott márkák tulajdona. A folyamatos termékfejlesztési politi-kánk jegyében az ONKYO fenntartja a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül is módosíthassa a műszaki adatokat.