Keresés

A Marantz bemutatja az SR6011 Network AV Receiver-t, 9 végerősítővel

2016. július 27., Eindhoven – A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, a mai napon bejelentette a 2016-os házimozi szériájának újabb készülékét.

 

     Miután a közelmúltban bemutatta a vékony kialakítású NR1607-et és a teljes méretű SR5011-et, most a legújabb SR6011 ismét egyet feljebb lép a megépítési minőség terén, hangminőségben és a funkciók terén is, a házimozi rajongók örömére.

     Figyelemre méltó ebben az árkategóriában a 9 végerősítő - mindegyik névleges teljesítménye 185 watt - a rugalmasabb több szobás és 3D hangzás beállítások érdekében.

     Tele a legújabb audio és video technológiákkal, a Marantz SR6011 köszönhetően a Dolby Atmos és DTS: X kompatibilitásnak, új magaslatokba emel minden házimozit.

     Mindkét új formátum jellemzője az objektum alapú surround hangzás, valamint a felső hangszórók meghajtásának a lehetősége, ami eredménye képpen létrejön a végső, magával ragadó 3D-s hangélményt.

     Hogy könnyedén élvezhessük az új dimenziókat, az SR6011 már 9 csatornás végerősítővel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy külső erősítő hozzáadása nélkül kiépíthetjük a 7.1.2 vagy 5.1.4 hangsugárzó elrendezésű 3D-s hangélményt biztosító rendszerünket. Egy külső erősítővel akár a 7.1.4 kiépítésre is lehetőség nyílik, mivel az SR6011 funkciói között megtalálható a 11.2 csatornás jelfeldolgozás.

     Amennyiben nem használja ki a 3D-s hang adta lehetőségeket, úgy az integrált erősítők meg tudnak hajtani egy pár hangsugárzót egy második audió zónában, amin egy másik forrásból tudunk zenét hallgatni, mint amit a fő szobában hallgatunk.

     Az SR6011 rendelkezik a magas minőségű, gondosan válogatott audio komponensekkel, melyek gondoskodnak a híres Marantz hangminőségről. Az egész belső áramkör tovább javítja a hangminőséget,  óvatosan kezel minden jelet a Marantz-saját HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) moduljában a Current Feedback (áram visszacsatolásos) áramkörökben, mielőtt azok elérnék a teljesítmény erősítő fokozatot és meghajtanák a csatlakoztatott hangsugárzókat.

     Az erősítő rész 9x185 watt teljesítményt szállít, ami elég még a nagyobb méretű szobák betöltéséhez is, és hála a fejlett Audyssey MultEQ XT32 technológiának, tökéletes beállítást nyújt minden egyes mozi/zenehallgató szobában.

     Felkészítve a jövőre, az SR6011 tartalmaz egy fejlett videó részt, amely teljesen kompatibilis a legújabb HDMI 2.0a és HDCP 2.2 specifikációkkal, mind a 8 HDMI bemeneten. 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color al-mintavétel, High Dynamic Range (HDR), 21: 9 képarány, 3D és BT.2020 átmenő jel támogatás minden bemeneten: az SR6011 elő van készítve a 4K ultra HD Blu-ray lejátszókra, set-top boxokra és egyéb 4K ultra HD forrásokra is. Ezen túlmenően az SR6011 is felkonvertálja a normál és nagy felbontású, digitális és analóg tartalmakat 4K Ultra HD-re, hogy újra életre keltse kedvenc műsorait a régebbi műsorforrásokból.

     A teljes vezeték nélküli kapcsolatról a Wi-Fi és a Bluetooth gondoskodik, a kettős antenna pedig biztosítja a robusztus vételt. Miután csatlakoztatta a hálózathoz, zene könnyen áramlik az AirPlay, a Spotify Connect,  vagy a helyi hálózati tároló meghajtókon keresztül, valamint a több mint 10.000 internetes rádióállomásról.

     A nagy felbontású audio formátumok lejátszása teljes mértékben támogatott a hihetetlenül magas hanghűség érdekében. A teljes rugalmassághoz hozzátartozik a 11.2 csatornás pre-out rész, az RS232 port, az IP vezérlés és a Crestron Connected támogatás. Mindezek által válik az SR6011 nagyon vonzóvá a fejlett egyéni telepítők számára is. A beállítás teljesen egyszerű - az ügyes grafikus felhasználói felület, a Setup Assistant, és a híres Audyssey MultEQ XT32 szoba kalibráció segítségével - így nincs szükség arra, hogy tanulmányozza a felhasználói kézikönyvet, egyszerűen csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

     Az új Marantz 2016 AVR Remote App - elérhető az Android és iOS eszközökre - által válik a napi működtetés pofon egyszerűvé. Ugyanakkor, az SR6011 tartalmaz egy intelligens ECO módot is, amely automatikusan jelentős elektromos áram megtakarítást tesz lehetővé a hangminőség befolyásolása nélkül.

Az új Marantz SR6011 szeptembertől lesz elérhető a Marantz szakkereskedésekben fekete, vagy ezüst-arany színekben.      
                
SR6011 9.2 csatornás Network AV Receiver – Főbb jellemzők

• Beépített Wi-Fi a 2,4 GHz / 5 GHz-es kétsávos támogatással; beépített Bluetooth

Javított hálózati stabilitás különösen a Wi-Fi-zsúfolt lakásokban

• 9 csatornás diszkrét erősítő, 185 W csatornánként 

Elég erő, hogy megtöltse a nagyobb szobákat is a híres Marantz hangzással

• 4K/60 Hz, teljessebességű jeltovábbítás, 4:4:4 szín felbontás, HDR és BT.2020 

A legújabb HDMI szabvány időtálló kompatibilitással

• 8 HDMI bemenet (beleértve 1 előlapi) teljes HDCP 2.2 támogatással; 2 HDMI kimenet 

Bőséges bemenet a digitális eszközökhöz; készen áll egy TV és projektor párhuzamos kiszolgálására

• Analóg HDMI átalakítás és teljes SD/HD 4K felskálázás a régebbi videó forrásokból

Full HD és Ultra HD videó minőség a meglévő DVD-kről, vagy analóg forrásból

• Dolby Atmos (akár 7.1.4) és DTS: X 

Magával ragadó 3D-s hang felső effektekkel

• AirPlay, Bluetooth, Internet Radio, Spotify Connect Network Audio Streaming 

Hozzáférés szinte korlátlan online zenei forráshoz

• DSD (2.8/5.6MHz), FLAC, ALAC, AIFF és WAV támogatás 

Nagy felbontású audio streaming a HiFi rajongók számára

• Fejlett Multi-Room lehetőségek; 11.2 csat. előfok kimenet, 11.2 csat. jelfeldolgozás; RS232 vezérlés 

Audio és video több szobában; előkészítve a 3. fél általi ház automatizálási rendszerekre

• Audyssey MultEQ XT32, LFC, SubEQ HT, Dynamic Volume és Dynamic EQ 

A legjobb beállítás biztosítása az Ön egyéni szobájában
                
• Színkódolt hangsugárzó csatlakozók, Setup Assistant, Fejlett GUI, Marantz 2016 AVR Remote App 

Problémamentes telepítés, beállítás és üzemeltetés

• ISF videó kalibráló 

Előkészítve a házimozi televíziók és projektorok profi kalibrációjára

• Intelligens ECO mód ki/be/auto beállítás 

Energiatakarékossági a minőség feláldozása nélkül