Keresés

A Sonos bemutatja a Trueplay Tuning Software-t és új zászlóshajóját, a PLAY:5 intelligens hangsugárzót

A legújabb fejlesztések a hardware és software területén lehetővé teszik, hogy a zene egyszerűen eljusson az otthonokba.

     

     A Sonos®, az otthoni intelligens zenehallgatás vezéregyénisége bevezet minket az otthoni zenehallgatás következő nagyszerű korszakába az új hangsugárzó hangoló szoftver, a Trueplay™ és a vadonatúj zászlóshajó, a  SONOS PLAY:5® intelligens hangsugárzó bemutatásával.

     A Trueplay segítségével zenehallgatók milliói könnyedén be tudják hangolni meglévő Sonos rendszerüket az optimális hangzás elérése érdekében, bárhol is legyenek elhelyezve a hangsugárzók.

     Az új SONOS PLAY:5, kívül-belül elegánsan lett megtervezve, a legtisztább, legmélyebb és a leginkább élettel teli hangzást nyújtja a Sonos történetében. Mind a Trueplay, valamint az új SONOS PLAY:5 még ebben az évben elérhetőek lesznek.  Trueplay – tisztább hangzás intelligensebb sugárzókon keresztül 

    A Trueplay megalkotása abból a tapasztalatból ered, hogy egyik otthon sem tökéletes akusztikailag. A hangfal elhelyezése és maga a szoba is befolyásolja a hangzást. Régen, a hangsugárzók egyedi beállításához bonyolult és drága szakértői segítségre volt szükség. Most, a Trueplay segítségével bárki egy gombnyomással be tudja hangolni hangsugárzóját. Az eredmény? A zene felszabadult, és tökélestesen szól minden szobában, minden otthonban. 

“A Trueplay egy forradalmian új rendszer, ami megvalósítja a zene szerelmeseinek azt a bizonyosságot, hogy tökéletesen azt hallják, amin kedvenc előadójuk olyan sokat dolgozott, a szoba akusztikájától és a hangsugárzó elhelyezkedésétől függetlenül.”

mondta John MacFarlane vezérigazgató.

“Végre itt van egy egyszerű, megbízható módszer, ami studió minőségű zenei élményt nyújt az otthona összes helyiségében.”

     A Sonos alkalmazás, az iPhone vagy iPad mikrofonja és a Sonos hangfal által kibocsátott speciális hang segítségével a rendszer elemzi, hogy hogyan verődik vissza a hang a falakról, berendezési tárgyakról, üvegről, és a szobában található egyéb felületekről. A Sonos ezek után intelligensen behangolja a hangsugárzót, hogy az a legjobb zenei élményt nyújtsa.

     “A Sonosnál a célunk fejlődött; kezdetben folyton azon dolgoztunk, hogy hansugárzóink általános hangzását tökéletesítsük, most a hangzás egyedi testreszabása a cél: először helyiségenként, majd a jövőben egyénenként, tevékenységenként és tartalom alapján,”

mondta Giles Martin producer, zeneszerző és a Sonos hangélmény vezetője.

“Elhivatottan fejlesztjük az otthoni zenehallgatás élményét, melynek során akusztikailag kevésbé szerencsés helyiségekkel kell szembesülnünk. Egy helyiség behangolása a legfontosabb a számtalan szoftverfejlesztés közül, melynek hatására a zenei élmény gazdagabbá és személyesebbé válik a zenehallgatók számára, míg az előadóknak egy kreatívabb színteret ad.”

 

     Kezdetben a Trueplay elérhető lesz a SONOS PLAY:1®, SONOS PLAY:3®, SONOS PLAY:5® készülékekre és az iOS vezérlőkre, majd később a Sonos további termékeihez is hozzáadják.

     Az új SONOS PLAY:5 – a zászlóshajó intelligens hangsugárzó még több okot ad a Sonos szeretetére  Az új SONOS PLAY:5 által közelebb kerülhet a studióhangzás élményéhez, mint eddig valaha. Hat összehangolt , egyedi tervezésű meghajtó került bele, a hangfal három mélyközépsugárzója egyenletes középtartományt és erőteljes mélyeket szolgáltat, valamint a három magassugárzó kristálytiszta magas hangokat produkál bármilyen hangerőn.

     A hangszórók elrendezése miatt egyetlen hangfal a vártnál sokkal szélesebb hangtartománnyal rendelkezik, egész szobát betöltő hangzást alkotva, melyben kiválóan elkülönül a vokál és a hangszerek szerepe.  Most először a SONOS PLAY:5 három orientációval rendelkezik. Ez a rugalmasság a Trueplay hangolással kombinálva lehetővé teszi a legjobb hangzást bármilyen elhelyezésben, bármilyen helyiségben.

     Vízszintesen elhelyezve önálló hangfalként működik, ezen felül két SONOS PLAY:5 hangfalat függőlegesen párosítva kimagasló sztereó hangzás érhető el fókuszált és érezhető térleképzéssel. Vízszintesen párosítva nagyobb sztereó képet ad a magával ragadó, egész szobát betöltő zenei élményért. 

     Az új SONOS PLAY:5 egy úttörő tervezést testesít meg, mely lehetővé teszi a leghatékonyabb vezeték nélküli teljesítményt kompromisszumok nélkül, és biztosítja, hogy megszakítás nélkül élvezhesse kedvenc zenéjét. Úgy alkották meg, hogy most, és még évek múltán is illeszkedjen otthonába; az új SONOS PLAY:5 kinézete leszámol a bonyolultsággal, és a hangsugárzó egyszerű lényegére fekteti a hangsúlyt.

     Működését tekintve minden apró részlet fontos; az előlapon található majdnem 60 000 egyenként fúrt lyuktól kezdve minden egyes elem gondosan válogatott alapanyagáig.  Az új érintőképernyős vezérlés segítségével egyszerűen lehet elindítani és megállítani a lejátszást, szabályozni a hangerőt, és léptetni a dalokat. Az érintőképernyő intelligens érzékelői minden irányban reagálnak,  így a hangerő növelés mindig felfelé néz.   Az elődjéhez hasonlóan a SONOS PLAY:5 is tökéletesen működik az összes Sonos hangfallal, még több lehetőséget adva azon tulajdonságával, hogy házimozi beállításokban hátsó sugárzóként is képes működni a SONOS PLAYBAR® és SONOS SUB™ készülékekkel.

     Irányítsa otthona összes helyiségét egyetlen könnyen használható alkalmazással, mely összefogja kedvenc zenei szolgáltatásait, mint a Deezer, Spotify, TIDAL, Google Play Music, és az iRádio.

     A legújabb SONOS PLAY:5 Elérhető egyedi matt fekete és matt fehér kivitelben. További információkért a Trueplay-ről  és a SONOS PLAY:5-ról látogasson el a Sonos.com weboldalra. 


     A Sonosról: A 2002-ben alapított Sonos® gyártja a vezető intelligens hangsugárzó rendszert.  Valaha zeneimádó fura mérnökök és zseniális tervezők kis csapataként indult, mára a Sonos világhírű audio márkává nőtte ki magát, az otthoni zenehallgatás megváltoztatásának céljával.Vezetéknélküli hangsugárzói és otthoni audio termékei mindenki számára lehetővé teszik otthonuk összes helyiségében a zenehallgatás élményét.  Hallgathatják kedvenc zenéjüket, felfedezhetnek új stílusokat, mindezt a legmagasabb hangminőségben. A Sonos világszerte jelen van – több, mint 60 országban, tucatnyi streaming szolgaltatóval, ezernyi kereskedőn keresztül, milliónyi otthonban. A szolgáltatások és a szoftver folytonos fejlesztésébe való befektetéssel a Sonos lehetővé teszi a zenei élmény fejlődését évekkel a megvásárlás után is.  A Sonos megváltoztatja az emberek zenehallgatási szokásait – otthonról otthonra