Keresés

Három nap Varsóban, avagy így veszítette el a Szabó Zoli a kabátját

Jelen történetünk szeptember 23.-án kezdődött, amikor is 10 kiválasztott elrepülhetett három napra a Lengyel fővárosba, Varsóba.

     A tíz szerencsés valójában hat kiemelt DALI hangfal kereskedőből, és négy Horn Distribution dolgozóból állt, akiknek ezt a remek utat köszönhettük. A Horn Distribution HU Kft ugyanis a DALI hangfalak magyarországi importőre. Magyarország mellett a Horn látja el ezt a hálás feladatot Svájcban, és Lengyelországban is, így a helyszín választás sem volt véletlen.

A csapat tagjai a következők voltak:

  1. Hutvágner Barna – Netdepo.hu
  2. Körmöczi Ákos – Stream Audio 
  3. Mittermann Gábor – Mittermann Studio 
  4. Papatyi Tibor – Hazimozigyor.hu
  5. Szabó Zoltán – Audio Mekka
  6. Világ László - Octogon–Audio
  7. Kovács István – Horn
  8. Pongrácz Dániel – Horn
  9. Turi Géza – Horn
  10. Kubik Zsolt - Horn

A DALI tehát egy olyan egy olyan egyedülálló hangfalpremiert hozott össze, mellyel manapság legfeljebb olyan divat cikkeknél, mint a mobiltelefonok találkozhatunk.

Az eseményt összesen 6 helyszínen rendezték meg. Maga a koncert, és az élő show Londonban, a HOSPITAL CLUB-ban került megrendezésre, ahonnan élőben közvetítették a többi helyszínre, illetve egy élő stream-mel bárki otthonába.

Londonon kívül ugyan ekkora bulit szerveztek Lengyelországban, Oroszországban, Dániában, Olaszországban, és Indiában.

Kis csapatunk délután három órakor állt össze a Liszt Ferenc kettőn, ahol is Mittermann kolléga házi bátorítóval üdvözölte a többieket. Meg kell vallani, hogy Szolnokon igen is tudnak jó pálinkát főzni. 

A repülés így gyorsan tova tűnt, hamarosan már elegáns szállásunkban találtuk magunkat. Varsó egyik legszebb szállodájában, a JM Hotelben tölthettük az elkövetkező a két éjszakát.

Sokat nem volt időnk a szobákkal ismerkedni, hisz máris útban voltunk az alig száz méterre található híres RED HOG étterembe, mely 1909 óta üzemel.

Elég sok híresség megfordult itt rajtunk kívül.

     A vacsora leglátványosabb része természetesen a helyi hordozható sörcsap volt, mely inkább volt látványos, mint sok. Az a három liter sör ugyanis pillanatok alatt eltűnt belőle. Arra minden esetre elég volt, hogy az ember jól aludjon tőle.

Másnap, az esti fő program előtt egy turistabuszra ülve Lengyel, és Svájci kollégákkal elindultunk megismerni Varsót. 

Varsó megismerése előtt viszont még ellátogattunk a Horn főhadiszállására, ami egyben egyik raktárbázisát is jelentette. Itt azért mindenki fejében összeállt, hogy tényleg nem kis cégről, és háttérről van szó.

Tényleg óriási raktárkészletet kezelnek. Mindenből tisztességes mennyiség van készleten. 

Idegenvezetőnek egy kedves helyi Lengyel lányt is kaptunk

     Ő aztán jobbnál jobb, szebbnél szebb helyekre vitt el bennünket. Kiderült, hogy tényleg vannak Varsónak szép helyei, még ha a város stílusa vegyes képet is ad. Egymást váltják ugyanis az üveg felhőkarcolók, és a lerobbant panelek.

     Lengyelország jelentős területét foglalja el erdő. A Lengyelek igen is tisztelik őket. A világ egyik legszebb parkja lehet a Lazienki park, ahol a mókusok szinte a kezünkből ettek.

Mivel az időjárás roppant kegyes volt hozzánk, így a nap energiájától feltöltődve várhattuk az estét.

A helyszín a Winosfera étterem, és borbár volt, melyet Michelin csillagra jelöltek idén.

     A moziszobájukban végül több mint 170 meghívott jelent meg. Az elő kapcsolás előtt Lars Moller, a Dali területi menedzsere rövid termékbemutatójával kezdődött, ahol is egyesével bemutatta nekünk a vadonatúj Opticon hangfalcsalád tagjait.

     Mint az ismeretes, a vadonatúj Opticon sorozat két polcsugárzóból három álló hangfalból, egy LCR sugárzóból, és egy center hangfalból áll, melyeket a "hang művészete" jelmondattal harangoznak be.

     Természetesen a technikai információk nézegetésére még bőven lesz idő, így kis szünettel következhetett az élő műsor. Az első fél órában a What Hifi egyik embere beszélgetett a Dali gyár igazgatójával, mely a közvetítés a Londonban megszervezésre kerülő koncertekkel folytatódott közel 4 órán át.

     A helyszínre érkezettek közül ezt szinte egyedül Mittermann kolléga nézte végig, ugyanis a többieket sokkal jobban izgatta az egy emelettel feljebb lévő bár, ahol késő estig tartott a buli. Összesen négy terem, és egy terasz kényeztette a vendégeket.

A moziszobában az élő műsort Opticon 8-as hangfalakon lehetett végighallgatni, még a mellette lévő teremben Opticon 6-ost, Opticon 2-est, és Opticon 1-est lehetett tesztelni.

Az emeleten találtuk a svédasztalos vacsorát, és egy másik, nagyobb méretű kiállító termet, ahol a Horn Distribution által forgalmazott termékeket is ki lehetett próbálni. Nem igazán sajnáltak semmit tőlünk. A több, mint 700 Eurós fejhallgatókból például kb 6db is ki volt bontva. Az olcsóbb, 100eFt-os fejhallgatókat pedig minden asztalnál díszítésnek használták. Az ötlet bevált, hisz szinte mindegyik lógott valaki fülén/fején, így mindenki saját zenéjére bulizhatott.

A teraszon eközben elképesztő látvány fogadott bennünket. A langyos szélben kristálytiszta időben elragadóak voltak a megvilágított üvegfalú felhőkarcolók. Tiszta Amerika, jegyezte meg valamelyikünk. (Szerintem a Géza) 

     Talán a hely szelleme okozta, hogy végül szinte mindenki kint termett. Az italok pedig szépen fogytak. A Magyarországról hozott 50 fokos pálinkára ugyan kicsit rázták a fejüket a gyenge vodkához szokott lengyelek, de azért utána még ha nem is volt túl természetes a mosolyuk, elégedetten bólogattak. Hogy mi sem maradjunk szégyenben, az ő Vodkájukat is nagy barátságok születése közt elfogyasztottuk. Így telt tehát el ez a gyönyörű, és tartalmas este, melynek végén Szabó Zoli elveszítette a kabátját. Persze másnap ránk fogta, hogy mi nem hoztuk utána...Wink

     Harmadnap sem telt el élmények nélkül, ahol is egymás után jártuk a márkaboltokat, és Hifi specialisták bemutatótermeit. A meghitt termekben minőségibbnél minőségibb hangzás fogadott bennünket, bár effajta élményekért azért nem kell ennyit utaznunk, hisz Budapesten nagyobb számban fordulnak elő ilyen, vagy ezeknél még igényesebb üzletek. Hiába kisebb a mi országunk, hifi választékban így sem szenvedünk hiányt.

Egy finom ebéd után viszont indulnunk kellett a reptérre.

 

1 óra múlva már Budapesten landoltunk.

Remek három napot tölthettünk tehát Varsóban, amit ezúton is köszönünk a Horn Distributon HU Kft-nek. Nekik köszönhetően a Dali legújabb Opticon hangfalai napokon belül a boltok polcaira kerülnek, ahol aztán végre majd mi is ismert elektronikáinkon, saját akusztikai környezetünkben hallgathatjuk, tesztelhetjük őket. A teszteredményekről pedig részletesen beszámolok.