Keresés

A Marantz bemutatja az idei AV választékából az új SR7010 és SR6010 Network AV receivereket, valamint a megújult AV7702mkII AV processzort

     A Marantz bemutatja az idei AV választékából az új SR7010 és SR6010 Network AV receivereket, valamint a megújult AV7702mkII AV processzort.

 

     Eindhoven, 2015. augusztus 31. - A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, ma bejelentette három új hálózati AV komponensét WiFi és Bluetooth funkcióval, teljessé téve a 2015-ös házimozi választékot.

     Az SR7010 és SR6010 Premium Network AV receiverek ragyogó házimozi és sztereó hangjukkal elvarázsolnak, emellé jönnek még a legújabb audio és video feldolgozó technológiák, a vezeték nélküli kapcsolat és a  teljesen egyszerű használat. Ugyanakkor, a megújult AV7702mkII AV Network előerősítő-processzor biztosítja a leginkább naprakész kapcsolatot, a sokoldalúságot és a bővíthetőséget. Természetesen mindhárom készülék osztozik a híres Marantz hangminőségen.

Because Music Matters.

     SR6010: 7.2 csatornás Network AV Receiver Az SR6010 hihetetlen, 185W teljesítményt nyújt csatornánként, így még a nagy otthoni mozitermeket is megtölti Marantz hanggal, köszönhetően a gondosan kiválasztott, magas minőségű audio komponenseknek. Az egész belső áramkör tovább javítja a hangminőséget, minden jelet körültekintően kezel a Marantz-saját HDAM Áram Visszacsatolás topológia, mielőtt azok elérnék a hangsugárzókat.

     A Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) technológia megtalálható a cég referencia szériás komponenseiben és rendkívül alacsony zajszintű és szélessávú megszólalást biztosít egy teljesen különálló konfigurációban, ami nagyban különbözik a hagyományos műveleti IC-s erősítőktől. A HDAM technológia ultragyors elfordulási arányt biztosít a valódi szélessávú átvitelhez és maximális dinamikus tartományt nyújt az optimális hangminőséghez a mai nagy felbontású audió formátumokhoz.

     Apropó audio formátumok, az SR6010 már el van látva az úttörő Dolby Atmos dekóderrel és a Dolby Surround upmixer magával ragadó többdimenziós hangzást nyújt a magasság, vagy a mennyezeti hangsugárzók és a Dolby Atmos magasság hangszórók által (akár 5.1.4 vagy 7.1.2 konfiguráció további erősítővel, köszönhetően a 9 csatornás feldolgozási képességnek). Egyébként elő van készítve a DTS:X és DTS Neural:X upmixer szabványokra is, így hozhat létre egy magával ragadó surround hangot a hallgató körül, ahol nem számít a telepített hangsugárzók száma (látogasson el a www.marantz.com/dtsx oldalra további információkért).

     Köszönhetően a beépített WiFi és Bluetooth képességeknek, az SR6010 korlátlanul megnyit szinte minden zenei forrást, mint például az internetes rádió, a Spotify Connect és az AirPlay. Ezen felül lejátsza a számítógépen tárolt vagy külső tároló egységen levő zenéket is a DLNA hálózati streaming szabványnak köszönhetően. Szinte minden fájlt le lehet vele játszani, beleértve a nagy felbontású FLAC HD, ALAC, WAV192/24 és még a DSD formátumot is. További csatlakozási lehetőségek is rendelkezésre állnak, az iPod digitális-kompatibilis USB bemenet az előlapon, egy dedikált Phono (MM) bemenet a vinil-kedvelőknek és emellett még számos analóg és digitális audio bemenet is. Az AV Receivert a 9.2 csatornás jelfeldolgozási képességének és 13.2 csatornás előerősítő kimenetének köszönhetően úgy lehet használni, mint egy teljes otthoni szórakoztató központ. Szétküldhetjük a zenéinket akár három zónába is.  

     A videó rész teljes mértékben támogatja a következő generációs 4K Ultra HD nagyfelbontású videókat, valamint a legújabb HDMI 2.0a specifikációt, amely magában foglalja a 4K 50/60Hz jeltovábbítást és skálázást, a HDCP 2.2 kompatibilitást, ami szükséges a 4K másolásvédett tartalmak megtekintéséhez. A HDR (High Dynamic Range) és a széles színskála kompatibilitás is jelen vannak, melyek főbb elemei a BT.2020 4K Ultra HD videó specifikációnak. 8 HDMI bemenet található rajta, melyből 1 az előlapon található és 2 HDMI kimenettel rendelkezik, amelyek mindegyike kompatibilis a HDCP 2.2 szabvánnyal, így csatlakozni lehet a modern HDMI eszközökhöz, és meg tud hajtani akár két TV-t is egyszerre.  Az üzembe helyezés egyszerű - a fejlett GUI, Setup Assistant és a legfejlettebb Audyssey MultEQ XT32 szoba kalibráció segítségével - így nincs szükség arra, hogy tanulmányozza a felhasználói kézikönyvet, csak követni kell a képernyőn megjelenő utasításokat. A Marantz Remote App elérhető az Android és iOS eszközökre - ez egyszerűvé teszi a mindennapi működést. Ugyanakkor, az SR6010 tartalmaz egy intelligens ECO módot, ami automatikusan jelentős elektromos energia megtakarítást biztosít a teljesítmény befolyásolása nélkül.   

     SR7010: 9.2 csatornás Network AV Receiver Mint az idei AV Receiver széria zászlóshajója, az SR7010 még több funkciót nyújt a legigényesebb  felhasználók számára. Ez túlmutat az SR6010-en, a kilenc csatornás erősítővel, ami 200W teljesítményt biztosít csatornánként. Köszönhetően a 11.2 csatornás jelfeldolgozási képességének, a házimozi-rajongók kiépíthetnek egy Dolby Atmos konfigurációt akár a 7.1.4, vagy 9.1.2 hangszóróval (további erősítő szükséges), valamint DTS:X-et akár 11 csatornával. Figyelemre méltó, hogy ez a modell még tovább bővíthető, így támogathatja az Auro-3D-t és az Auromatic upmixer-t (akár 10.1 csatornáig további erősítővel, illetve díjat kell fizetni), az összes ma elérhető a 3D-s hangzás lehetőséget. Bármilyen formátumban kiváló hangminőséget garantál az egyedülálló Marantz technológiák által: nagy teljesítményű, 32-Bit SHARC DSP-t és jó minőségű 192 kHz/32bit digitális-analóg-átalakítókat használ az összes csatornán. Az SR7010 és SR6010 fekete és ezüst-arany színekben lesz kapható októbertől a hivatalos Marantz kereskedőknél.  

     AV7702mkII: Multi-csatornás AV Előerősítő  A tavalyi AV7702 alapjaira épült, az új AV7702mkII (mark 2) modell már rendelkezik a legújabb audio és video szabványokkal. Azonos funkciókal bír, mint az SR7010, de a végerősítő szekció nélkül. Ez teret ad arra, hogy még nagyobb figyelmet szenteljen az audió rész számára, mielőtt továbbítja a jelet akár a 11.2 csatornás XLR, vagy a 13.2 csatornás RCA-kimenetekre és egy külső végerősítőre.

     A még magasabb minőségű dedikált külön előerősítő készülék HDAM technológiával és az audiofil minőségű ELNA kondenzátorokkal, valamint külön ehhez az előfokhoz épített tápellátással felszerelve különleges bánásmódot nyújt a nagy felbontású audió jelek visszaadására. A kiterjesztett árnyékolás minden előerősítő szekciónál az interferencia minimalizálását biztosítja és az utolsó simítást adja a felülmúlhatatlan térhatású sztereó hangminőséghez. Az AV7702mkII fekete színű kivitelben lesz kapható októbertől a Marantz szakkereskedésekben.       
 
SR6010 7.2 csatornás Hálózati AV Receiver – Főbb jellemzők

• Beépített Wi-Fi és Bluetooth

• Dolby Atmos (akár 5.1.4 vagy 7.1.2, további erősítővel)

• DTS:X Ready • 7 csatornás diszkrét erősítő, 185 W csatornánként

• 13.2 csatornás előerősítő, 9.2 csatornás jelfeldolgozás

• Current Feedback áramkör, Marantz Új HDAM

• Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT, Pro Ready

• A legújabb HDMI 2.0a 4K 60Hz, 4:4:4 felbontással

• 7 + 1 HDMI bemenet / 2 HDMI kimenet (4k 60Hz, 3D, ARC, HDR, BT2020)

• Teljes HDCP 2.2 támogatás minden bemeneten

• Fejlett képfeldolgozás, HDMI skálázás 1080p-ig, 4k 50/60 Hz

• MP3, WAV, AAC, WMA, AIFF

• Nagy felbontású audio streaming: FLAC 192/24, DSD, ALAC

• Hézagmentes lejátszás

• Spotify Connect (ahol elérhető), internet rádió, AirPlay

• Phono (MM) bemenet

• Setup Assistant és Fejlett GUI

• Kis előlapi csapóajtós tervezés; Alumínium előlappal

• Marantz Remote App iOS és Android készülékekre

• ECO üzemmód 

 

SR7010 9.2 csatornás Hálózati AV Receiver – Főbb jellemzők  

• 9 csatornás diszkrét erősítő, 200 W csatornánként

• 13.2 csatornás előerősítő kimenet, 11.2 csatornás jelfeldolgozás

• Dolby Atmos (akár 7.1.4 vagy 9.1.2, további erősítővel)

• Auro-3D bővíthető (opcionális fizetett upgrade)

• Kiváló minőségű 192 kHz/32bit D/A konverterek minden csatornán

• 7 + 1 elöl HDMI bemenet / 3 HDMI kimenet (4k 60Hz, 3D, ARC, HDR, BT2020)

• Nagy előlapi csapóajtós tervezés; Alumínium előlappal

• Kék LED Marantz kijelző; további 2-soros FL kijelző a csapóajtó mögött

• Univerzális LCD távirányító    
 
AV7702mkII Multi-csatornás Hálózati AV előerősítő – Főbb jellemzők  


• Jellemzői megegyeznek az SR7010-el, de nincs benne végerősítő rész

• 11.2 csatornás XLR pre-out, 13.2 csatornás RCA pre-out

• Kiváló minőségű dedikált előerősítő panel HDAM-mel a nagyfelbontású audió visszaadására

• Előerősítő tápegység audiofil minőségű ELNA kondenzátorokkal

• Kiterjesztett árnyékolás az interferencia minimalizálásához