Keresés

A Marantz bemutatja a Special Edition 14-es széria sztereó "Dream Team" tagjait

A Marantz bemutatja a Special Edition 14-es széria sztereó "Dream Team" tagjait, egyedileg hangolva a nagyfelbontású audio-ra

 

     A Marantz, mint a fejlett audio technológiák világszerte vezető cége, ma bejelentette két nagyon különleges prémium termékének az érkezését, melyeket a márka nagykövete, Ken Ishiwata ihletett.

     Az új PM-14S1 és SA-14S1 Special Edition termékek egy újabb igazi mérföldkőnek számítanak a több, mint 60 éves Marantz történetében. Ma, a nagy felbontású formátumok egyre növekvő számú megjelenésével a Marantz bemutatja a high-end lejátszóját és integrált erősítőjét, melyeket egyedileg hangoltak a magas felbontású nem csomagolt médiákhoz.

Because Music Matters.

     Harminc évvel ezelőtt, Marantz bemutatta az audio ipar első Special Edition lejátszóját: a CD-45LE-t. Ez a készülék igen csak megemelte a lécet és új mércét állított fel a CD-k minőségében. Abban az időben Limited Edition-ként lett bevezetve ez a modell, ezért lett "LE". Hogy megünnepeljük az esemény 30. évfordulóját, a Marantz most bevezeti az új 14-es Special Edition szériáját, és csakúgy, mint az elődje, ismét magasra emeli a lécet ezúttal a nagyméretű fájlok tekintetében, mint például a FLAC, ALAC, és a DSD.

     Abban a pillanatban, amikor találkozik az új Premium SA-14S1 SE Super Audio CD-lejátszóval és az új Premium PM-14S1 SE integrált sztereó erősítővel tudni fogja, hogy a súlyos, de mégis a visszafogott minőség jelenlétében van. A szilárd alumínium 5 mm-es felső-lemezek talán az elsők, amikre felkapjuk a tekintetünket. Talán teljesen extravagáns, de biztos, hogy rezgésmentes. Ugyanez vonatkozik a szilárd alumínium lábakra is. Ez a két pazar jellemző azt jelenti, hogy még mielőtt meghallanánk a hangját ezeknek a készülékeknek, a szívünk máris gyorsabban ver.

    

     De ez még nem minden részlet és lenyűgöző ravaszság, amit ez a két Special Edition egység elhoz a számunkra. A PM-14S1 SE ugyanazzal kondenzátor tárolóval van megépítve, mint az eredeti KI Pearl integrált erősítő, ez optimalizálja a túlméretezett toroid transzformátort. Tehát amikor teljesítményre van szükség, akkor azonnal és könnyedén szállítja a hangot, elmerítve a hallgatót az áradó zenében.

     Szigorúan válogatott alkatrészek, rövidre vágott dugók a bemeneteken, mechanikai fejlesztések és még sok más nem nyilvános módosítás jellemzi, ami által sikerült elérni a legjobb hangképet összekapcsolva a széles  és nyitott színpadképpel és a zenei reprodukcióval, ami nem rejt el semmilyen részletet.

     A PM-14S1 Special Edition valóban egy elit erősítő, ami tartalmazza a Marantz saját fejlesztésű HDAM áramköreit és használja a rendkívül hatékony elektromos jel utat. A vinyl rajongók is elégedettek lehetnek az új 14-es sorozattal. A bakelit lemezről érkező jeleket gondosan kezeli az MM/MC rendszerekhez készült  Constant Current Feedback phono equalizer. Ez egyesíti NF-Type és a CR-Type RIAA korrekciót, de egy állandó NF-fel (negatív visszacsatolás) a teljes sávszélességen túl - amely garantálja az egyenlő hangkarakterisztikát nagy dinamika és az alacsony zajszint mellett minden jel szinten és a teljes frekvenciatartományban. A végső eleganciát a speciális Marantz tömör rézből készült hangsugárzó csatlakozók hozzák meg, így a hangfalaink könnyeden megkapják az erős jeleket. Az SA-14S1 Special Edition tökéletes platformot jelent a referencia-minőségű hanghoz: a Marantz lemez mechanika biztosítja a kiváló CD és az SACD hangminőséget.

     Figyelemre méltó, hogy a DAC-módban szinte azonos funkcionalitást tartalmaz, mint a forradalmi, egykori EISA díjnyertes NA-11S1. Rendelkezik optikai és koaxiális digitális bemenettel, valamint USB-B közvetlen számítógépes kapcsolattal is. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a nagy felbontású audio streamingelhető a számítógépről, így használhatja a kiváló minőségű DAC-ot (Digital analóg átalakító) és a magas minőségű audio kimenetet a HDAM-SA2 modulokkal. A lejátszó működhet hangkártyaként egy számítógéphez és az USB-B port működik aszinkron módban is, hogy támogassa nem csak a192 kHz/24bites hanem a Super Audio CD, a DSD 2.8MHz-es és 5.6MHz-es formátumokat is. A maximalizált sokoldalúság és minőség érdekében még van egy USB bemenet is az előlapon az MP3, WAV és AAC formátumokhoz, és természetesen az iPod/iPhone zenelejátszáshoz. Mindkét egyedileg hangolt termék augusztus végétől lesz elérhető fekete és pezsgő színű kivitelben a hivatalos  Marantz kiskereskedőknél.

További információért nézze meg a 14 Series Special Edition videót a YouTubeon:


  
PM-14S1 Special Edition integrált sztereó erősítő – Főbb jellemzők

• 2x 90 Watt (8 ohm) / 2x 140 Watt (4 ohm)

• HDAM & Current Feedback erősítő a kiváló hangminőség érdekében

• Marantz saját HDAM® SA3 áramkörök

• Merev prémium alváz 5 mm vastag alumínium felső fedéllel és erős alumínium rezgéscsillapító lábakkal

• Erős tápegység nagy áramú Schottky típusú diódával

• Marantz eredeti szilárd tiszta réz hangsugárzó csatlakozók: SPKT-100

• Kiváló minőségű lineáris kétkörös hangerőszabályzó

• CCFB (Constant Current Feedback) MM/MC phono equalizer V/I szervóval

• Toroid transzformátor, alacsony zajszintű LCD kijelző

• Közvetlen végfok bemenet egy AV kiépítés egyszerű integrációjához

• Alumínium borítású rendszer távvezérlő az erősítő és a CD-lejátszó vezérléséhez  
SA-14S1 Special Edition Premium SACD lejátszó USB-DAC funkcióval - Főbb jellemzők 


• SA-CD/CD lejátszás, USB-A és DAC-Mode (USB-B, opt-in koax) a HD-Audióhoz

• Marantz eredeti SA-CD mechanizmus a pontos adat kiolvasáshoz

• Az USB-B port aszinkron módban működik és képes kezelni PCM jeleket akár 192 kHz/24bit-ig és a DSD2.8 & 5.6Mhz közvetlen streaminget is

• Analóg audio áramkörök Marantz HDAM®-SA2-vel a kiváló audio minőséghez

• Nagy áramú Audiofil DSD1792 DAC és pontos kettős rendszerű óra

• Toroid transzformátor és magas minőségű egyedi alkatrészek

• Merev prémium alváz 5 mm vastag alumínium felső fedéllel és erős alumínium rezgéscsillapító lábakkal

• Teljesen diszkrét magas áramú fejhallgató erősítő

• Alumínium borítású rendszer távvezérlő az erősítő és a CD-lejátszó vezérléséhez