Keresés

2015-2016 EISA Díjazottak


    

     Mint minden évben, úgy idén is bemutatta az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) az általuk legjobbaknak tartott készülékeket. Mindezt a szeptemberi, Németországban megrendezésre kerülő Müncheni IFA elektronikai Show előtt.

 

Számunkra a házimozi, és a sztereó szegmens az érdekes, így ezeket az eredményeket, termékeket mutatnám be.

A most felsorolt termékek egy évig viselhetik ezt a "rangos" díjat, ami segítheti azok értékesítését. Gratulálunk nekik.

2015-2016 év hangfala Európában: Bowers & Wilkins CM6 S2

     A brit márka legújabb, öt tagból álló CM sorozatának legfrissebb tagja, a CM6 S2 az egyetlen olyan állványra szerelhető modell, amely a tetőre szerelt 25 milliméteres, külön kamrába épített magassugárzót, a “Tweeter on Top” technológiát alkalmazza. Maga a fő készülékház egy 165 mm-es kevlár basszus/középsugárzót tartalmaz, és az FS-CM2 állványokra rögzíthető, bár öntapadós gumitalpakkal természetesen más felületekre is helyezhető. A hátlapon található nyílás opcionális hab-kávával a basszusok további finombeállítását teszi lehetővé. Ez a kifinomult és határozott karakterű hangszóró a kisebb helyiségekhez, a magasak kiemelését kedvelőknek is meggyőző hangminőséget biztosít, főleg, ha a mérete alapján valami jóval kevesebbre számítanánk.

2015-2016 év multiroom eszköze Európában: Denon HEOS

     A Denon HEOS mindent tartalmaz ahhoz, hogy otthonunkat tökéletes hangzással lássuk el. A hangszórók többféle modellből (HEOS 1, 3, 5 és 7) tevődnek össze, melyek a kifejezetten sokoldalú HEOS Amp erősítőhöz és HEOS Link előerősítőhöz csatlakoznak. A HEOS HomeCinema tökéletes választás a modern televíziók alá, míg a HEOS Extend segítségével kiterjeszthetjük WiFi hálózatunkat a zene minél távolabbi, vezeték nélküli eljuttatásához. A teljes rendszert az intuitív HEOS app vezérli iOS és Android rendszerű eszközökről, többek között beépített Spotify, Tidal, Deezer és TuneIn radio kompetibilitással. Meglepően mély basszusokkal, határozott közepekkel és energikus magasakkal ez a jelenlegi legjobb megoldás arra, hogy az otthonunk minden részén tökéletes hangminőséget kapjunk.

2015-2016 év High End hangfala Európában: Focal Sopra Nº2

     A gyártó Electra, és a csúcsmodell Utopia közé pozícionált új sorozatú hangfalainak különleges megjelenést ad a különféle élénk színekben pompázó külső. A háromutas kialakításban a Focal “W-kónuszú” hangszórói dolgoznak: egy pár 18 centis woofer, egy 16,5 centis középsugárzó, valamint egy jól bevált, és a cég által tesztelt berillium - fordított dóm rendszerű magassugárzó. A Sopra No2 a gyártó legújabb sikere azon a fejlesztési úton, amit a mágnesek és hangszórók felfüggesztésével ért el, és amivel csökkenteni tudják a torzítás mértékét. A Focal igyekezete nagyon is kifizetődött. A Sopra No2 nagy tereket varázsol, tágas és világos hangképet ad, amely erős de nem erőltetett, ezzel új mércét állítva ebben a termék kategóriában.

2015-2016 év sztereó erősítője Európában: Hegel H160

     A modern, integrált erősítők mintapéldája a Hegel H160-as modell, ami 150 wattos kimenettel és egy innovatív, flexibilis dizájnnal hódít. Analóg és digitális bemenetekkel egyaránt rendelkezik, így koaxiális és optikai, valamint USB és hálózati kapcsolatokat is tud kezelni, utóbbi támogatja a DLNA és az Apple AirPlay szabványt is. A H160-ban egy külön végerősítő is található 6,35 milliméteres aljzattal, amely a legegzotikusabb fejhallgatókat is képes kiszolgálni. A H160-at bekapcsolva határozott hangképpel, mély és jól kordában tartott basszussal, valamint kitűnő zenei magasakkal szembesülhetünk.  A Hegel H160 –as modell tökéletes választás régi vágású, és újonc audiofileknek egyaránt.

2015-2016 év hálózati lejátszója Európában: Marantz NA8005

     Ez a felső kategóriás digitális zenelejátszó sokféle hangforrással működhet együtt, koaxiális és optikai bemeneteinek, aszinkron USB és hálózati streaming lehetőségeinek, valamint a 192kHz LPCM és DSD128 kompatibilitásnak köszönhetően. A lejátszó többek között támogatja az Apple AirPlay-t, a Spotify Connectet és az internetes rádiós szabványokat. Az előlapi USB bemenetre okostelefonokat, tableteket és, hogy tovább szélesítsük a funkciókat egyéb zenelejátszókat is csatlakoztathatunk. A széles spektrumú, finom magasakkal operáló eszköz jótékony hatású az alacsony bitrátájú fájloktól, gyenge minőségű AAC és MP3 alapú zenéktől megfáradt fülekre. A puha, de jelentős basszussal együtt válik kerek egésszé a kínálat, amI megérdemli az első helyet bármely hálózati hifi rendszerben.

2015-2016 év High End erősítője Európában: Mark Levinson Nº585

     Ki mondja, hogy egy racknyi különálló eszközre van szükség egy igazán csúcsminőségű hangképhez? A Harman prémium márkája, a Mark Levinson egy olyan tökéletesen kiegyensúlyozott A/B osztályú integrált erősítőt készített, amely egy 32 bites LPCM-et és egy DSD-képes USB DAC-ot is tartalmaz. Csatornánként konzervatív 200 watt teljesítménnyel, és 2 ohmos stabilitással kiválóan hajtja meg a rá kötött hangszórókat, négy analóg és hat digitális bemenete pedig szép számú, különféle hangforrás befogadására alkalmas. Széles dinamika-tartománnyal és egyenletes, zavarmentes magasaival erős, széles, stabil hangképet generál. A Mark Lenvinson No585-tel biztosan nem lövünk mellé, ha lenyűgöző, végtelenül tiszta hangra vágyunk.

2015-2016 év kompakt hifi rendszere Európában: Naim Mu-so

     A Naim jött, látott, és már legelső modelljével legyőzte a vezeték nélküli, egybeépített all-in-one rendszerek piacát. Az alumíniummal kombinált MDF házban hat egyedi hangszórót találunk, két magas-, két középsugárzót, valamint két elliptikus mélyet, melyek mindegyikét egy szintén egyedi, 75 wattos Class D erősítő hajt meg. A Mu-so kezelése kifejezetten egyszerű az érintés-érzékeny körkörös megoldással, amely a hangerőt, a bemenetválasztást és a zene lejátszását végzi, de dedikált mobilalkalmazással bárhonnan távvezérelhetjük is az eszközt. A Naim saját fejlesztésű, erőteljes DSP-je AirPlay, aptX, Bluetooth és UPnP kompatibilitást is kínál. A vezeték nélküli eszközök piacán kifejezetten erős a verseny, de elég meghallgatni a Naim Mu-so tiszta, ritmikus, erőteljes hangzását, és a versenytársakat máris elfelejthetjük.

2015-2016 év USB/DAC fejhallgató erősítője Európában: OPPO HA-2

     A kompakt alumíniumvázat minőségi bőrborítással ötvöző, hordozható DAC/fejhallgató-erősítő jól láthatóan a stílusos felhasználókat célozza meg, de a hangminőség tekintetében sem vallhat szégyent. A vékony készülékházban egy ESS Sabre DAC segítségével szólalnak meg a minőségi hangok egészen 384 kHz LPCM és DSD256 minőségig. A HA-2 két USB bemenettel rendelkezik, egy Type A és egy micro B típussal az alján, valamint két 3,5 milliméteres kimenettel a tetején. Ezek egyike egy fejhallgató csatlakozó, míg a másik viszont használható analóg inputként és line kimenetként is, mellyel hagyományos hifi rendszerekre csatlakoztathatjuk. A sokféle Apple és Android eszközzel kompatibilis OPPO HA-2 okos választás azoknak, akik megfizethető áron keresnek tiszta hangot és kiváló teljesítményt.

2015-2016 év LP lejátszója Európában: Pro-Ject RPM3 Carbon

     Ez a modell, élvezve a drágább RPM sorozatú lejátszók számára fejlesztett technológiák előnyeit, fedélzeti szolgáltatások, és műszaki fejlesztések egész sorával rendelkezik a jobb hangleadás érdekében. A V alakú futómű és a dinamikusan kiegyensúlyozott forgótányér anyaga MDF, ez utóbbit egy újrahasznosított vynil LP lemezekből készült alátét egészít ki, amit egy külső tápegységről üzemeltetett, 15 voltos kompakt szinkronmotor hajt meg. Az új, 10”  hüvelykes, S-alakú hangszedő-kar fő jellemzője, hogy stabilitásáért és súlyozásáért egy gyantából és szénszálból készült ötvözet felel, amit az Ortofon, klasszikus 2M mozgó-mágneses hangszedőjének egyedi, ezüst drótozású változata egészít ki, amivel a lemezjátszó kifejezetten stabil és lenyűgöző hangra képes.

2015-2016 év Fejhallgatója Európában: Sennheiser MOMENTUM 2

A Sennheiser MOMENTUM 2 fejhallgató mindenben az előző sorozat sikerére épít. Az új változat nagyobb fülpárnákkal és összehajtható fejpánttal érkezik, így egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az út közbeni használatot. Újdonság a fejlesztett minőségű in-line mikrofon és a visszahúzható vezeték, viszont megmaradt a luxuskivitelű bőr és szálcsiszolt acél használata. Nem kell hozzá csúcsminőségű hangforrás sem, hogy meghalljuk az erőteljes basszusokat, de ez a fejhallgató minden tartományban kifejezetten részletes hangképet hoz, ha a zene megkívánja. Összegzésül elmondhatjuk, hogy a MOMENTUM 2 jelenleg, és főleg árához mérten, a kategória csúcsa.

2015-2016 év házimozi projektora Európában: Epson EH-LS10000

     Az Epson újraírta a projektorvetítés szabályait. Az EH-LS10000-ben egyesítette a lézer fényforrást a 4K képjavító eljárással, olyan élményt adva ezzel a mozirajongóknak, amit nagyon fognak szeretni. Úgy alkalmazza a lézert, mint egy hagyományos UHP lámpát annak minden felhasználói előnyével - a projektor halkan, 19dB –en, szinte szellősuhanással működik névleges, akár 30.000 üzemóra időtartamig. A projektor kivételes feketeszintet kever fantasztikus fényerővel, biztosítva ezzel a vászonra vetített képek dinamizmusát és hatását, még akár egy világosabb szobában is. Jól kezeli a Full HD források 4K felkonvertálását, bemeneti HDMI fokozata 60Hz –ig fogadja a natív UHD anyagokat, ami tökéletes az Ultra HD Blu-ray filmek vetítéséhez. Rugalmas telepítésével, és hajlított vászonra vetített képével az Epson EH-LS10000 komoly erőt képvisel a házimozi piacon.

2015-2016 év Internetes zeneszolgáltatója Európában: Netflix

     A házimozi nemrég még kizárólag a fizikai médián érkező tartalmakat jelentette, de az internetes streaming óriás Netflix mára már kiváló alternatívája akár a Blu-ray technológiának is. A hollywoodi filmek óriási választékától a folyamatosan bővülő tévéműsorokig minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy fix havidíjért az előfizető sose fogyhasson ki a minőségi tartalmakból. A kedvencek megtalálását jól strukturált menük és személyre szabott ajánló rendszer segíti. De nem minden a mennyiség: a 4K és HDR támogatással a Netflix az Ultra HD televíziókat is kiválóan kiszolgálja, míg az 5.1 audio kompatibilitással a prémium hangrendszereken sem okoz csalódást. De persze streamelhetünk laptopra, tabletre, vagy akár telefonra is, így az általunk kiválasztott filmeket ott nézhetjük, ahol csak akarjuk.

2015-2016 év Bluray lejátszója Európában: Pioneer BDP-LX88

     A lenyűgöző stílusvilág és a nehézsúlyú, bizalomgerjesztő kialakítás miatt a Pioneer BDP-LX88 már külsőre is prémium lejátszó hatását kelti, teljesítménye már csak hab a tortán. Az igazán univerzálisra kiépített BDP-LX88 egyaránt lejátszik CD, DVD, Blu-Ray, DVD-Audio és Super Audio CD médiát, kiegészülve nagyfelbontású audió képességekkel, többek között hálózatról, vagy USB-ről érkező FLAC, ALAC és DLC fájlok fogadásával. A filmek lejátszásakor a Pioneer Precise Pixel Driver technológiája biztosít tökéletes részletgazdagságot, valamint a végletekig menő testreszabhatóságot. A zenei képességek az audiofileket is kielégíthetik, akár a lejátszó analóg kimeneteit (többek között sztereó XLR-t), akár a HDMI kapcsolatot használjuk. Összességében tehát ez a prémium kategóriás lejátszó minden házimozi tökéletes alapja.

2015-2016 év Soundbarja Európában: Canton DM 90.3

Az egyre változatosabb soundbar piac termékei közül prémium 2.1 csatornás teljesítményével magasan kiemelkedik a Canton DM 90.3, szinte a termékvonal kváziszabványának tekinthető. A 110 milliméteres koaxiális hangszórópár finom középtartományt és részletes magas frekvenciákat ad, míg a négy 110 milliméteres mélysugárzó erőteljes és precíz basszusokkal támogatja a hangképet, összesen 300 wattos teljesítménnyel. Az erőteljes, precízen összerakott készülékház szinte „egybeöntött” dizájnnal párosul, ami jól mutat a nagy képernyős tévék mellett. Emellett a Canton DM 90.3 funkciói mindent megadnak, amit egy otthoni szórakoztató központtól elvárunk. Három HDMI bemenete 3D és 4K videó-forrásokat is fogad, míg az analóg és digitális csatlakozók, valamint az aptX Bluetooth kapcsolat további rugalmas felhasználási lehetőségeket kínál.

2015-2016 év aktív mélysugárzója Európában: ELAC SUB 2070

     Az ELAC stílusos, csillogó külsővel felszerelt robusztus házba csomagolta egyedülálló technológiáját a SUB 2070 megalkotásakor. A háttal egymás felé fordított 10 hüvelykes hangszórók push/push konfigurációban működnek a nemkívánatos rezonanciák elkerülése érdekében, a 600 wattos erősítő pedig olyan teljesítménnyel ruházza fel a mélysugárzót, amely a legnagyobb szobákban is könnyedén képes dinamikus és erőteljes basszushangzást képezni, akár 20 Hz-ig. A legjobb hatás eléréséhez egy ingyenes alkalmazás segítségével testre is szabhatjuk az eszközt, többek között parametrikus EQ-val és automatikus akusztikai kalibrációs segéddel. Elég megnyomni az Auto EQ gombot, majd a telefont, vagy a tabletet először közel helyezni a mélysugárzóhoz, majd áttenni a hallgató pozíciójába, a SUB 2070 a környezet adottságait figyelembe véve máris finomhangolja a teljesítményét. Zseniális!

2015-2016 év legjobb ár/érték arányú belépő hangfal szettje Európában: JBL Arena Cinema 5.1

     A minőségi, multi-csatornás rendszereknek általában óriási a helyigényük, és persze az árszintjük sem épp alacsony. A JBL kedvező árú Arena sorozata azonban lehetővé teszi, hogy A középkategóriás AV eszközök tulajdonosai is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező 5.1-es rendszert építsenek ki ésszerű költségvetésből. Az Arena 180 álló modellje még épp olyan méretű, hogy könnyen elhelyezhetjük bármilyen szobában, az arányosan eltalált hangkép pedig (melyet hanghullám-vezérelt magassugárzók és 7 hüvelykes közép/basszus hangszórók biztosítanak) az Arena aktív SUB100 mélysugárzójával egészül ki az alsó frekvenciák hatásos tolmácsolására. A fehér, vagy fekete famintázatú szettet egy dedikált középső hangszóró, valamint falra erősíthető surround hangszórók egészítenek ki. Ez a rendszer végre eljuttatja a JBL híres audio-örökségét egy szélesebb közönséghez is.

2015-2016 év hangfal szettje Európában: Klipsch Reference Premiere RP-280

     Ha a filmőrültek igazán izgalmas házimozis hangzásra vágynak, amely dinamikus és lenyűgöző surround effektekre képes, mindenképpen megtalálják a számításukat a Klipsch Reference Premiere rendszerben. Csak indítsunk el bármilyen filmzenét az 5.1-es hangszórószett szemre is megkapó Hybrid Tractrix Horn hangszórói minden apró részletet megszólaltatnak, miközben hátsó Cerametallic mélysugárzói erőteljes basszust szolgáltatnak. Mozis szinten merülhetünk bele a filmbe a surround csatornák dedikált, dipólus hangszóróinak köszönhetően, a tekintélyes, 15 hüvelykes mélysugárzó pedig még a legmélyebb frekvenciákon is elemi erővel szólal meg. A Klipsch zászlóshajója kiváló minőséggel és impozáns formatervezéssel megáldott multi-csatornás rendszer, ami ráadásul a stílus terén is mértékadónak számít.

2015-2016 év házimozi erősítője Európában: Pioneer VSX-930

     A Pioneer VSX-930 a gyártó több évtizedes tapasztalataira épít a surround hangzás terén, hangképe a gyártó MCACC Pro with Full Band Phase Control technológiával megvalósított automata kalibrálásnak köszönhetően a végletekig precíz, nem is beszélve a 7.2 és Dolby Atmos jellemzőkről. A média streaming kezelésében is jeleskedik, többek között Spotify Connect, Bluetooth, és nagyfelbontású (például DSD) kompatibilitásával. Az eszközt az ötletes és sokrétű iControlAV5 mobilalkalmazással bárki könnyen irányíthatja. A hét HDMI bemenet és a duál HDMI kimenet többek között HDCP 2.2 és 4K támogatást kínál, így Ultra HD kijelzőkkel is használhatjuk. Összességében tehát egy olyan készülékről beszélünk, amely vonzó áron kínál kifejezetten széles funkcionalitást.

2015-2016 év Sounddeck-je Európában: Sony HT-XT3

     A Sony HT-XT3 egyszerre kínál minőségi hangzást, kiterjedt hálózati lehetőségeket, valamint vékony, stílusos megjelenést, amely viszont törékeny kinézete ellenére akár 65 hüvelykes, 50 kilogrammos tévéket is elbír. A minőségi teljesítményt többek között az üvegszállal megerősített kónuszokkal és középponti magassugárzóval ellátott koaxiális hangszórók biztosítják, míg az erőteljes basszusok a két, lefelé fordított wooferből érkeznek. A kapcsolódási lehetőségek szinte végtelenek, többek között HDMI, Ethernet, WiFi, USB, Bluetooth és NFC áll rendelkezésünkre, valamint Google Cast kompatibilitás. Támogatja a nagy felbontású audió formátumokat, mint a Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV és DSD, hálózati képességeinek köszönhetően pedig a HT-XT3 tökéletesen illeszkedik egy több szobán átívelő audiórendszerbe, amelyet a Sony SongPal alkalmazása vezérel. Ez a soundbase hangsugárzó egyszerre kínál megfizethető árszintet, jó felszereltséget és nagyszerű hangminőséget.