Keresés

Denon AVR-X1200, AVR-X2200 sajtóközlemény

EGYEDÜLÁLLÓ TULAJDONSÁGOK – ERŐTELJES 3D HANG

A Denon bemutatja két új hálózati AV Receiverét Dolby Atmos és DTS:X dekóderekkel, valamint teljes 4K / HDCP 2.2 támogatással.

    2015. június 17. - A Denon, mint a világ egyik vezető, kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termék gyártója, a mai napon bemutatta két új 2015-ös Network AV receivetét, melyek egyedi jellemzőkkel és hangoptimalizáló motorokkal rendelkeznek.

     A nagysikerű elődök alapjaira épülve, az új Denon AVR-X2200W és AVR-X1200W 7.2 csatornás házimozi központok számos fejlett funkciót és erőteljes hangzást nyújtanak. Figyelemre méltó, hogy az új AVR-ekbe már beépítették a Dolby Atmos dekódert és készen állnak a vadonatúj, magával ragadó surround hangzás formátumra, a DTS:X-re is. Csak le kell tölteni egy ingyenes firmware frissítést, ami még ebben az évben elérhető lesz.

     Minden új Denon AVR alapfelszereltsége a legújabb verziójú HDMI, beleértve a teljes 4K Ultra HD támogatást, a HDR és HDCP 2.2 képesség által pedig jövő biztos minden HDMI bemenet. Az AVR-X2200W és az AVR-X1200W várhatóan júliustól lesz rendelhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél. 

    AVR-X1200W: A tökéletes 3D hangzás a kezdő házimozi rajongók számára  Az AVR-X1200W 7.2 csatornás Network AV Receiver már elhozza a felső kategóriás Denon AV modellek technológiáit és egy eddig soha nem látott értéket nyújt. A hét csatorna mindegyike 145 wattos és a diszkrét erősítő tervezés biztosítja azt, hogy a hangszórókra jutó jel erőteljes, kontrollált és részletgazdag. A házimozi élmény további fokozásához az AVR-X1200W fel van szerelve Dolby Atmos dekóderrel és Dolby Surround keveréssel, ami magával ragadó többdimenziós hangzást biztosít a magasság, vagy a mennyezeti hangszórókon keresztül, vagy az egyszerűen telepíthető Dolby Atmos engedélyezett felfele sugárzó hangszórók által akár 5.1.2 konfigurációban. Ezen kívül elő van készítve a DTS:X és DTS Neural:X keverés funkcióra is, így egy magával ragadó hangzást hozhat létre a hallgató körül, nem számít a telepített hangsugárzók száma.

     A híres Denon hangminőség mellett az AVR-X1200W beépített Bluetooth zenei streaming lehetőséget kínál az okostelefonok számára és emellett még a Wi-Fi segítségével könnyedén csatlakozhat az otthoni hálózatra. A csatlakozás után az AVRX1200W a szó szoros értelmében megnyitja a nappalit a korlátlan zenei források és lejátszási lehetőségek, köztük az Apple AirPlay, hálózati tárolók (NAS), Internet Radio és a Spotify Connect (amennyiben rendelkezésre áll; előfizetés szükséges) számára. A nagy felbontású audio fájlok, mint a FLAC, AIFF vagy DSD is támogatottak és  kifogástalan hangminőségben lejátszhatóak.

    Hogy könnyebben kordában tarthassunk minden funkciót, az új Denon AVR Remote App működik az iOS és az Android készülékeken is. Ha megnézzük a videó részt, az AVR-X1200W tele van számos fejlett funkcióval és kompatibilis a legújabb HDCP 2.2 specifikációval is minden HDMI bemenetre, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez.

    Összesen hat HDMI bemenet található rajta, amelyek közül az egyik kényelmesen, az előlapon van elhelyezve. Ez bőségesen elég a modern HDMI eszközök, például set-top-boxok, játékkonzolok, Blu-ray lejátszók és streaming eszközök csatlakoztatásához, valamint a TV hanghoz az ARC-n keresztül (Audio Return Channel) egyetlen HDMI csatlakozással a receiver és a TV között. Az AVR továbbá támogatja a teljes sebességű 4K Ultra HDt, a 4:4:4 Pure Color al-mintavételi jelátvitelt, a HDR-t és a BT2020 támogatást. Hogy el ne felejtsük, természetesen a 3D kompatibilitás elérhető minden HDMI bemeneten.